Κοινωνία

Συνελήφθησαν 3 ανήλικα παιδιά μέλη σπείρας με δεκάδες διαρρήξεις

14771313972005260827
Οκτώ νεαροί Έλληνες, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι, αποτελούσαν την σπείρα που διέπραξε τουλάχιστον 33 κλοπές και απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, από τις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου και μετά. «Εγκέφαλοί» της ήταν ένας 21χρονος που συνελήφθη στις Σέρρες και ένας 20χρονος, ενώ συμμετείχαν περιστασιακά οι υπόλοιποι, ηλικίας 29, 23, 23, 17, 16 και 15 χρόνων.
 
Οι διαρρήξεις έγιναν σε 17 επιχειρήσεις, δύο εκκλησίες και μία αποθήκη, ενώ οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μια επιχείρηση. Η λεία τους περιλάμβανε μετρητά ύψους 2.350 ευρώ, 12 κινητά, στιγμιαία λαχεία, καπνικά προϊόντα, εργαλεία, λάδια μηχανής, ηλεκτρικούς συσσωρευτές, τρόφιμα, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά!Παράλληλα, έκλεψαν επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα και αποπειράθηκαν να αρπάξουν άλλα τρία Ι.Χ. και δυο φορτηγάκια χωρίς να τα καταφέρουν.
 
Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής βρήκαν όλα τα κλεμμένα οχήματα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στην κατοχή του 21χρονου κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά, ένα tablet, 325 ευρώ και στιγμιαία λαχεία, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Ο νεαρός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης στην οποία υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος και των οκτώ μελών της σπείρας για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.