Απόψεις

Τα παιδιά είναι τα κοσμήματα αυτού του κόσμου!

child

από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αν θέλεις να τιμάς την ανθρωπιά σου, αγαπάς όλα τα παιδιά. Αγαπάς τα Ελληνόπουλα, τα ξένα, εκείνα στη Συρία που βομβαρδίζονται, χάνουν τη ζωή τους και προσπαθούν να διαφύγουν με την ψυχή στο στόμα. Δεν ξεχωρίζεις κανένα, όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν την ίδια αξία, είναι τα δικά μας παιδιά!

Αν θέλεις να τιμήσεις την ανθρωπιά σου, δε θέλεις ποτέ ένα παιδί να έχει λιγότερα από κάποιο άλλο, θα θέλεις όλα να έχουν τα ίδια. Θα θέλεις όλα να έχουν τα ίδια, να απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά, να καλύπτουν όλα τις ανάγκες που έχουν.

Τα παιδιά είναι τα κοσμήματα του κόσμου αυτού. Είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αυτά που θα βοηθήσουν τον κόσμο μας να γίνει ωραιότερος. Τα παιδιά μας είναι λουλούδια που ανθίζουν, όχι κορμάκια μικρά που τους αξίζει να καούν ζωντανά ή να βρουν θάνατο και ατίμωση.

Όταν αγαπάς τα παιδιά, θέλεις όλα επάνω στον κόσμο αυτό να ζούνε όμορφα. Θέλεις όλα να έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν, αγκαλιά να γείρουν, όλα να μπορούν να πάνε σχολείο για να μορφωθούν. Τα παιδιά πληρώνουν τα λάθη των <<κουτών>> ενηλίκων, των ηγετών που νομίζουν πως αξίζει για τον πλούτο να σκοτώνεις.

Αν θέλεις να τιμήσεις την ανθρωπιά σου, θα αγωνίζεσαι για όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου.