Διατροφή

Τα παιδιά καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη μέχρι την ηλικία των 10

kids-candy-juniorsclub

Αν και το «όριο» είναι στα 20-24 γραμμάρια ημερησίως, τα δεκάχρονα το υπερκαλύπτουν συστηματικά

Τα παιδιά που γίνονται δέκα ετών έχουν ήδη καταναλώσει περισσότερη ζάχαρη από ότι συνιστάται ως όριο για έναν ενήλικα, επιβεβαίωσε νέα έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία. 

Η ποσότητα κατανάλωσης ζάχαρης που θεωρείται ασφαλής να καταναλώνεται ημερησίως είναι τα 20 με 24 γραμμάρια για ένα παιδί ηλικίας δέκα ετών, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το όριο αυτό υπερκαλύπτεται. Ειδικά στην Αγγλία, τα παιδιά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 52,2 γραμμάρια ζάχαρης, κάτι που ισούται με 13 κυβάκια την ημέρα και είναι οκτώ φορές περισσότερη από την συστηνόμενη.  

Οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή γιαουρτιών, ποτών και δημητριακών, ώστε να μειώσουν τις ποσότητες αυτές με έναν «εύκολο» τρόπο. Συστάσεις γίνονται και στις βιομηχανίες τροφίμων που απευθύνονται σε παιδιά, καλώντας τες να μειώσουν την περιεχόμενη ζάχαρη εξαρχής. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ένα τρίτο των παιδιών που αποφοιτά στην Μεγάλη Βρετανία είναι παχύσαρκο, ενώ αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα Διαβήτη τύπου 2. Τα υπέρβαρα παιδιά εξάλλου, τείνουν να γίνουν και να παραμείνουν υπέρβαροι ενήλικες, ενώ έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων και ορισμένων μορφών καρκίνου.

 

πηγή