Juniors reporters Παιδί Προτεινόμενο

Τα παιδιά μιλούν για τις παιδικές ταινίες στο cinema – Αυτοί είναι οι μικροί κριτικοί κινηματογράφου

kids-movis-1-juniorsclub

Κάθε φορά που πηγαίνετε κινηματογράφο με το παιδί σας, στο τέλος της ταινίας εκείνο γίνεται κριτής κινηματογράφου. Καταγράψτε σε βίντεο ή ηχητικό μόνο, τις απόψεις του παιδιού σας για την ταινία που είδε και στείλτε τις στο info@juniorsclub.gr

από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο 

Κριτικός κινηματογράφου; Κάθε παιδί έχει καλή ή κακή εντύπωση για μια παιδική ταινία, σύμφωνα με την ηλικία του, το φύλο του και κυρίως τα ερεθίσματα τα οποία έχει μέσα από την οικογένεια του.

Παιδιά με προσωπικότητα, εκφράζουν την άποψη τους, έπειτα από την παρακολούθηση ταινιών και εγώ απλώς καταγράφω… Θα μπορούσα να έχω και κάμερα, πιστέψτε με, το θέαμα ήταν καταπληκτικό. Μεταξύ τους υπήρχε ανταλλαγεί απόψεων με επιχειρήματα παρακαλώ και αυτός είναι ο λόγος ο οποίος δημοσιεύω τις δικές τους κριτικές… Προσωπικά τις βρήκα εύστοχες, επεξηγηματικές και αντικειμενικές, όσο αντικειμενικός μπορεί να είναι κάθε κριτικός κινηματογράφου… 

Ταινία Φερδινάνδος —> ΕΔΩ 

Δημήτρης 8 ετών: “Μου άρεσε πολύ! Ο Φερδινάνδος απέδειξε ότι δεν έχουμε μόνο δύο επιλογές στη ζωή μας. Μπορούμε να επιλέξουμε αυτό το οποίο μας κάνει ευτυχισμένους. Καθόλου βαρετή ταινία.”

Χριστιάνα 5 ετών: “Γιατί θέλουν να πληγώσουν έναν ταύρο; Δε μου άρεσε καθόλου ο ταυρομάχος. Ο Φερδινάνδος είναι μεγάλος και αγαπάει πολύ την οικογένεια του και τους φίλους του. Στο τέλος τα κατάφερε και αυτό μου άρεσε περισσότερο.” 

Νικολία 8 ετών: “Είναι μία ταινία με πολύ γέλιο αλλά και συγκίνηση. Ο Φερδινάνδος μας έδειξε ότι δεν κάνει να παλεύεις χωρίς λόγο, όσο δυνατός κι αν είσαι. Όταν όμως θύμωνε έκανε τους άλλους να τον τρέμουν.”

To «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένεια του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στην μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δε μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατα του.
 
Ταινία Coco —> ΕΔΩ 
 
Άννα 5 ετών:Με τρόμαξε η ταινία. Ήταν φοβιστική με τους σκελετούς. Με στενοχώρησε λίγο γιατί το αγοράκι, ο Μιγκέλ έκλαιγε. Στο τέλος όμως τα κατάφερε και επέστρεψε στην οικογένεια του. Δεν μου άρεσε η ταινία” 
 
Βιβή 9 ετών:Ήταν πολύ συγκινητική. Έδειξε ότι οι πεθαμένοι ζουν ανάμεσα μας. Πρέπει να μη τους ξεχνάμε. Ο Μιγκέλ είπε πώς θα άφηνε την μουσική γιατί έχει μεγαλύτερη αξία η οικογένεια του. (Αυτό δείχνει ότι πρέπει να εξηγούμε στα παιδιά, τα πάντα). Οι γονείς του και όλη η οικογένεια δεν του έλεγαν γιατί δεν θέλουν να παίζει μουσική, μόνο του το απαγόρευαν. Μου άρεσε που ο κόσμος των πεθαμένων είναι τόσο χρωματιστός… “
 
Νίκος 10 ετών:“Αυτό είναι έθιμο στο Μεξικό. Είναι η ημέρα που πρέπει να θυμόνται όλους τους νεκρούς της οικογένειας. Μου θύμισε την Ανάσταση που λέμε εμείς… Καλή ταινία, δεν είχε πολύ δράση νομίζω. Μου άρεσε πολύ, η χρωματιστή τίγρης.Δεν μου άρεσαν τα ξένα τραγούδια. Δεν τα καταλάβαινα.” 

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειας του.

Τα παιδιά έδωσαν τις κριτικές τους και όπως διαβάσατε, όλες βασίζονται κάπου. Αν σκέφτεστε μία από τις δύο ταινίες, λάβετε υπόψη σας, τις κριτικές των παιδιών,  σε παιδιά απευθύνονται. Επίσης, αν έχετε μικρά παιδιά, μέχρι την ηλικία των 5, ίσως να αποφύγετε τη ταινία Coco, μπορεί να τρομάξουν…