Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

«Τα Παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ» ζωντανεύουν κάθε Κυριακή με την υπογραφή του Φώτη Σπύρου

paramythia-gkrim-altera-pars-e1507887696105

από την Αναστασία Παπαγεωργίου

Μια φορά και έναν καιρό το ταξίδι ξεκινά για όλα τα παιδιά…

Ποιό παιδί δεν ξέρει τα υπέροχα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ; Κοκκινοσκουφίτσα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη, Χάνσελ και Γκρέτελ και τόσα άλλα. Όλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων στην σκηνή του θεάτρου Altera Pars. Με την υπογραφή του ηθοποιού Φώτη Σπύρου, ο οποίος σκηνοθετεί και την παράσταση. «Τα Παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ» παρουσιάζουν έναν ολόκληρο παραμυθένιο και μαγευτικό κόσμο, στον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζουν, δημιουργούν αξίες και τροφοδοτούν την φαντασία τους.

2307745

Το Juniorsclub.gr μίλησε με τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης Φώτη Σπύρο.

- Πως καταφέρατε σε μια μόνο παράσταση να παρουσιάζετε μερικά από τα πιο επιτυχημένα παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ;

Φ.Σ. Τα περισσότερα από τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ έχουν έχουν ένα κοινό στοιχείο, το νερό. Και μάλιστα, συνήθως κυριαρχεί μέσα στην ιστορία μια λίμνη. Ένα πολύ όμορφο παραμύθι από αυτά είναι «Η Νεράιδα της Λιμνούλας». Βασιστήκαμε πάνω στον συμβολισμό και τη σημασία που δίνεται στο υγρό στοιχείο σχεδόν σε όλα τα έργα και εξελιξαμε την παράσταση πάνω σε αυτό. Για αυτόν τον λόγο και το σκηνικό μας περιέχει μια πραγματική λίμνη όπου εκεί διαδραματίζονται πολλά,  παίζουμε, βρεχόμαστε και ζωντανεύουμε το παραμύθι.

- Κάθε παραμύθι μεταφέρει και ένα μύνημα, σε αυτήν την παράσταση πιο μύνημα θέλετε να περάσετε στα παιδιά;

Φ.Σ. Πρέπει να συνεχίσουμε να φανταζόμαστε. Να φανταζόμαστε έναν πιο όμορφο κόσμο. Η φαντασία είναι ότι καλύτερο έχουμε. Κάθε παιδί πρέπει να ονειρεύεται και να ταξιδεύει με την φαντασία του.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Altera Pars κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί και καθημερινά με σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

afisa1111111111111

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην στήλη events —-> Αθήνα