Προτεινόμενο Συνταγές

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια από τον Κώστα Πλέγα – Δείτε τη συνταγή!

recipe_main_pasxalina_koulourakia-site

Τα έθιμα της Λαμπρής είναι πολλά και συχνά διαφέρουν ανά περιοχή της Ελλάδας. Υπάρχουν όμως κάποια έθιμα που μένουν πάντα ίδια! Για παράδειγμα, τις ημέρες του Πάσχα, δύσκολα θα βρει κανείς σπίτι χωρίς  μυρωδάτα κουλουράκια.

i-istoria--oi-sumbolismoi-twn-pasxalinwn-ethimwn.w_l 

Στην Πάτρα κάποιες αξίες παραμένουν ίδιες στο πέρασμα των χρόνων! Τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια θα τα βρείτε μόνο στο Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα – τηλ. 2610. 323.695)     ! Έχει γίνει πλέον παράδοση για τους πατρινούς αφού όσοι τα έχουν δοκιμάσει δεν τα αλλάζουν! Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι παραγγελίες πέφτουν βροχή στο Ζαχαροπλαστείο Πλέγας, που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

 pasxalina-koulourakia-2016.3

Μην περιμένετε λοιπόν, δοκιμάστε σήμερα αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα, πασχαλινά κουλουράκια! 

Την αγαπημένη μυρωδάτη συνταγή για πασχαλινά κουλούρια θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 

Υλικά για συνταγή

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιού
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 25 γρ. μαγειρική αμμωνία σε σκόνη
  • ½ κούπα χλιαρό γάλα
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 βανίλιες σε σκόνη (ή 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκους αυγού και 1 κ.σ. νερό για το άλλειμα (αν θέλετε)
  1. ξεκινήστε χτυπώντας τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε κομματάκια) και χτυπήστε τα καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Εν τω μεταξύ ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να είναι χλιαρό και αφαιρέστε απ’τη φωτιά. Προσθέστε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κρατήστε το μίγμα στην άκρη.
  3. Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, αρχίστε να προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ. Αφήστε κάθε αυγό να απορροφηθεί από το μίγμα πριν προθέσετε το επόμενο. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το μίγμα του γάλακτος-αμμωνίας (από το βήμα 2). Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλέυρι λίγο λίγο, ενώ χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει πολύ.
  4. Τυλίξτε τη ζύμη για τα κουλουράκια με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε μια καθαρή επιφάνεια. Τσιμπήστε λίγη από τη ζύμη και σχηματίστε μια λωρίδα με τα χέρια σας. Φτιάξτε το κάθε κουλουράκι στο σχήμα που θέλετε και κόψτε με ένα μαχαίρι στο τελείωμα για να δώσετε το μέγεθος που θέλετε. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω τα κουλουράκια, αφήνωντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται. Θα χρειαστείτε περίπου 4-5 ταψιά, ανάλογα το μέγεθος που πλάθετε τα κουλουράκια.
  6. Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τους κρόκους και μια κουταλιά νερό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Με ένα πινελάκι περάστε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια για να γλασαριστούν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα μέχρι και τρεις εβδομάδες.

images

 

recipe_main_pasxalina_koulourakia-site

Το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας σας εύχεται Καλό Πάσχα!!!