Προτεινόμενο Συνταγές

Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια που φάγατε ποτέ – Σας αποκαλύπτουμε τη συνταγή και τα μυστικά τους…

turopitakia-juniorsclub.gr

Αν θέλετε να γευτείτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια και είστε στην Πάτρα, τότε είστε τυχεροί, γιατί μπορείτε να πάτε στα ψηλά αλώνια στο καφέ “Παναχαϊκόν”, αν πάλι είστε μακρυά τότε… κάτι θα κάνουμε και για εσάς. Ο Ανδρέας Νικολετάτος, μας αποκαλύπτει τα μυστικά μιας συνταγής που περνά από γενιά σε γενιά…Άντε μετά να αντισταθείς!!!

Ζητήσατε τη συνταγή για τα τυροπιτάκια μας; 

Β ε β α ί ω ς ! Καταρχήν, αν μετά βίας αγγίζεις το 1,60 μ. τότε πάρε σκαμπό και ανέβα. Βάλε μέσα στη μεγάλη κατσαρόλα όλα τα σιμιγδάλια και τα γάλατα της συνταγής και βάλε την στη φωτιά. Οπλίσου με υπομονή και δύναμη και ξεκίνα. Α! ναι ξέχασα. Αντέχεις το κάψιμο; Ωραία, τότε συνεχίζουμε. Τύλιξε γύρω από τα χέρια σου δύο βαμβακερές πετσέτες και πάρε την τεράστια ξύλινη κουτάλα των 90 πόντων. Είπαμε, το καλό φαγητό θέλει θυσίες.

tyropita-juniorsclub.gr

Μόλις αρχίζει να τσιτσιρίζει και να πετάει παντού καυτές σταγόνες – φυσικά και εννοείται μπλούζα με μακρύ μανίκι – πως θα πας στον πόλεμο; Λοιπόν, τότε ξεκινάς να ανακατεύεις. Δεν πρέπει να σου πιάσει η ζύμη. Συνεχίζεις, συνεχίζεις – μην ξεχνάς να ανασαίνεις σωστά, είναι σαν το γυμναστήριο – και τώρα…θέλει μπράτσα. Η ζύμη έχει αρχίσει να σφίγγει και εσύ να δυσκολεύεσαι να γυρίζεις τη μεγάλη κουτάλα. Και σφίγγει κι άλλο ο κλοιός. Έτσι σε θέλω σφίξου, άντεξε, κρατήσου, γύρνα τη κι άλλο. Τύφλα να ‘χει ο Πύρρος Δήμας. Μην τα παρατάς τώρα. Λίγο ακόμα, μπορείς. Ξέρω, ξέρω πονάνε τρελά τα χέρια σου. Μα πως μπορεί ρε παιδί μου αυτή η Μαρία στο “ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΝ” κάθε μέρα να κάνει τρίαθλο?

trigona-turopitakia-juniorsclub.gr

Εντάξει τα κατάφερες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! Μια ανάσα δέκα μόνο λεπτά και μετά πάρε το μισό βαρελάκι με τη φετούλα και τρίψε τη καλά καλά με τα γαντάκια σου. Μη γελάς για τα γάντια, θα σου χρειαστούν. Τώρα άκουσε με καλά… Αυτό θα πονέσει πολύ. Πρέπει η φέτα να μπει ΤΩΡΑ στην ΚΑΥΤΗ ΖΥΜΗ και να ανακατωθεί καλά..! Τι να κάνουμε, έτσι είναι η συνταγή.

Από το 1965 έτσι την κάνουν όλες οι γενιές στα Ψηλαλώνια. Α!! Τσουρουφλίστηκες! Πιο βαθιά τώρα, άπλωσε τη παντού, να λιώσει καλά. Πρέπει κάθε μπουκιά που θα δαγκώνεις από το τραγανό φύλλο να σε βάζει σε έναν κόσμο απόλαυσης, κρεμμώδους και τυρένιας μαζί. Δεν αξίζει να πονέσεις και να κουραστείς για αυτό? Και μετά τι θέλει? Ένα τριγωνικό τύλιγμα σε καλό λεπτό χειροποίητο φύλλο και τηγάνισμα σε καυτό φρέσκο λαδάκι.

Και μετά καλή μας όρεξη. Τι είπες ? Άσε καλύτερα!! Θα παραγγείλω κατευθείαν μια μερίδα στην Αθηνά! ….Ε βέβαια! Εμείς φταίμε που είμαστε ανοιχτοί όλη μέρα!

panaxaikon.juniorsclub3

Διαβάστε επίσης:

Τοπ Καλοκαιρινός προορισμός για όλον τον Αύγουστο το καφέ «ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ» στα Ψηλαλώνια