Τα σχολεία της Ιταλίας θα κάνουν μαθήματα στη φύση!

Με τη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Ιταλίας θα έρθουν πιο κοντά στη φύση καθώς στο σχολικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται πολλά, υπαίθρια μαθήματα.

Η απόφαση της κυβέρνησης ήρθε πριν λίγες εβδομάδες καθώς με την πανδημία του κορονοϊου να είναι σε εξέλιξη, αποφεύγεται ο συγχρωτισμός μέσα σε κλειστούς χώρους. Άλλωστε, η Ιταλία είναι από τις χώρες της Ευρώπης που μέτρησε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρει πως το υπουργείο Υγείας θα πάρει νέα και πιο ισχυρά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και την ασφάλεια των μαθητών.

Τα μέτρα αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και τα Σάββατο, ώστε οι αίθουσες να είναι όσο το δυνατόν πιο άδειες για να αποφεύγεται τυχόν διασπορά του ιού. Όμως, έμφαση δίνεται και στα υπαίθρια μαθήματα που οι μαθητές και οι καθηγητές θα βγαίνουν στη φύση προκειμένου να καλύψουν την ύλη της χρονιάς. 

Διαβάστε σχετικά

Το πιο φωτεινό και το πιο πολύχρωμο νηπιαγωγείο του κόσμου – Δείτε φωτογραφίες

Η νηπιαγωγός του juniorsclub.gr: Ομαλή μετάβαση στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό – Χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν