Ζώα

Τερατώδης καρχαρίας πιάστηκε, ενώ ο μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας κατεγράφη σε βίντεο (photos + video)

shark-main

Είσαι φαν του επικίνδυνου βυθού και των καρχαριών;

Εδώ είμαστε για σένα και σου προσφέρουμε δυο θέματα σε ένα! Αν λατρεύεις τις περιπέτειες και την αδρεναλίνη που σου προσφέρει ο βυθός με τους σαρκοφάγους καρχαρίες θα ενθουσιαστείς με τα παρακάτω θέματα. Αν πάλι όχι, θα… «ψαρώσεις»!

Το juniorsclub.gr εντόπισε τους μεγαλύτερους καρχαρίες που είδατε ποτέ

Ένας ψαράς στην Αυστραλία δε θα περίμενε ποτέ πως θα έπιανε έναν τόσο -κυριολεκτικά- τερατώδη καρχαρία, τον οποίον ξέβρασε στην ακτή της παραλίας. Ο καρχαρίας είναι «τίγρης» κι όχι λευκός, ενώ είναι παραπάνω από 3.5 μέτρα. Μάλιστα, ο ψαράς έβγαλε τις φωτογραφίες και κράτησε τα δόντια του ως σουβενίρ!

sharkk

11822551_1078302735527192_4536084394984781924_n

shark-main

Τώρα, στην άλλη άκρη του κόσμου, δόθηκε στη δημοσιότητα νέο οπτικό υλικό από τον μεγάλο λευκό καρχαρία μήκους έξι μέτρων που έχει ονομαστεί «Deep Blue» και πιστεύεται πως είναι ο μεγαλύτερος του είδους του στον κόσμο.

Το βίντεο τράβηξε ο ασχολούμενος με τους καρχαρίες ερευνητής Mauricio Hoyos Padilla στα ανοιχτά του Μεξικού το 2013 ωστόσο κυκλοφόρησε μόλις τώρα επειδή τώρα βρήκε ο ερευνητής το αρχείο στον υπολογιστή του.

sharkksf1

Στο βίντεο φαίνεται ο τεράστιος θηρευτής να κολυμπά κοντά σε ερευνητές που βρίσκονται μέσα σε ένα μεταλλικό κλουβί- κι ενώ ένας εξ αυτών βγαίνει έξω από το προστατευτικό κλουβί.

Ο Padilla εκφράζει την ελπίδα το ενδιαφέρον για τον Deep Blue να οδηγήσει σε συγκέντρωση περισσότερων πόρων ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες για τους καρχαρίες του Ειρηνικού.

sharkksf3

Ο «Deep Blue» πιστεύεται πως είναι τουλάχιστον 50 ετών, κάτι σπάνιο για μεγάλο λευκό καρχαρία καθώς πολύ συχνά πέφτουν θύματα των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο: