Εκπαίδευση

Θα ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία; – Τι απαντά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας

autismInpatient-1024x462

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης ρωτήθηκε για το πότε αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» ούτως ώστε να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνουν οι γονείς το κλείσιμο των δομών ειδικής αγωγής έχει επιδράσει αρνητικά στη λειτουργικότητα και τον ψυχισμό των παιδιών τους καθώς παρατηρούνται παλινδρόμηση, έκπτωση δεξιοτήτων, κοινωνικός αποκλεισμός.

Ο καθηγητής στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι τα Ειδικά Σχολεία θα ακολουθήσουν την πορεία ανοίγματος των Δημοτικών αν και εφόσον η Επιτροπή τοποθετηθεί υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας. Ο κ. Τσιόδρας έδειξε θετικά διακείμενος ως προς την επαναλειτουργία αυτών των δομών εκπαίδευσης αναφέροντας τα εξής:

«Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των Ειδικών Σχολείων θα το συζητήσουμε με την Επιτροπή την Δευτέρα. Τα σχολεία για αυτά τα παιδιά έχουν μια ακόμη σημασία και είναι μέρος και της θεραπευτικής τους αγωγής. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει πολλά οφέλη όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ενημέρωση. Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και τα Ειδικά Σχολεία τις οδηγίες για τα Δημοτικά εφόσον τοποθετηθούμε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων.»