Πρόσωπα της πόλης Προτεινόμενο Σπίτι

Θάνος Μπουζινέκης, ο διακοσμητής που μετατρέπει το παλιό σε σύγχρονο: «Το ξύλο έχει ανάσα. Ας τη νιώσουμε.» (φωτογραφίες από δημιουργίες του)

bty

IMG_20181031_092802

Ο Θάνος Μπουζινέκης, είναι ένας εκπαιδευτικός με καλλιτεχνική φλέβα! Τα έργα του αποκαλύπτουν πολλά σε σχέση με τις αξίες και το χαρακτήρα του. Η αγάπη του για το παλιό που γίνεται με τη δική του παρέμβαση καινούργιο, μέσα από μια τελετουργική διαδικασία αναπαλάίωσης, είναι αυτή που τον αναδεικνύει ως δημιουργό και αφήνει τη σφραγίδα του με τον τρόπο που δουλεύει επάνω σ” αυτά τα παλιά, πολλές φορές πεταμένα έπιπλα από ξύλο. 

 

bty

bty

Ρωτήσαμε τον Θάνο Μπουζινέκη, με την ιδιότητα του διακοσμητή, τι σημαίνει γι αυτόν η αναπαλαίωση, η γέννηση και η δημιουργία μέσα από ένα παλιό έπιπλο κι εκείνος μας είπε: 

bty

«Το ξύλο έχει ανάσα. Ας τη νιώσουμε.»     

bty

 

Κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα έπιπλο είτε σε κάποιον χώρο που πρόκειται να διακοσμήσω, είτε σε κάποιο παλαιοπωλείο ή σε μια γωνιά του δρόμου, είναι για μένα μια συνάντηση σχεδόν μεταφυσική. Είναι η ιστορία που κρύβει, οι στιγμές που μοιράστηκαν κάποιοι μαζί του, ένα ταξίδι στο χρόνο.

Κι εγώ με σεβασμό, με τίς τεχνικές και τα χρώματα μου, ψάχνω να του δώσω έναν νέο ρόλο που να ταιριάζει στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του, στην ταυτότητα που εκείνος επιθυμεί να δώσει στο χώρο του.

Η διακόσμηση που συνήθως προτείνω πάντα συνδυάζει το σύγχρονο με vintage στοιχεία αναπαλαιώνοντας ξεχασμένες κορνίζες, καθρέφτες, φωτιστικά και φυσικά κάθε είδους έπιπλα που θα συνθέσουν το τέλειο σκηνικό της ζωής τους όπως ακριβώς το έχουν φανταστεί.

ξάλλου οι χώροι που ζούμε,εργαζόμαστε ή διασκεδάζουμε χρειάζονται τη δική μας ταυτότητα,το παρελθόν μας και τίς μνήμες του.. 

 Θάνος Μπουζινέκης, Διακόσμηση-Αναπαλαίωση     

                  fb  Demode Restoration —-> ΕΔΩ

aqua-color-438x110

 

Μπιθέλης-Aquacolor,  www.bithelis.gr

Παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα (για επαγγελματίες και ιδιώτες) 

Παπαναστασίου 113 Πάτρα, [email protected]2610.328.150, 6970104172