Κοινωνία

Θετικό σε τεστ κορονοϊού 15χρονο κορίτσι σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

kataskinosi-intime

Σε κατασκηνωτικό κέντρο στη Χαλκιδική, κορίτσι που  ξεκίνησε την κατασκηνωτική του περίοδο στις 5 Ιουλίου, βγήκε θετικό σε τεστ για covid-19. Το κορίτσι μετά από 4 ημέρες ανέβασε πυρετό και έκανε τεστ όπου διαγνώστηκε θετικό. Ο ΕΟΔΥ ζήτησε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως 2 ακόμη παιδιά, 5 και 11 χρονών, βρέθηκαν θετικά στον ιό και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Συναγερμός έχει σημάνει σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική καθώς ένα 15χρονο κορίτσι εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό. Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και των εργαζομένων στην κατασκήνωση στη Χαλκιδική.

Το 15χρονο κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από 4 ημέρες ανέβασε δέκατα με αποτέλεσμα να θεωρηθεί από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, ύποπτο περιστατικό.

Στη συνέχεια τέθηκε σε παρακολούθηση για 24ώρες και από την στιγμή που δεν έπεφτε ο πυρετός ειδοποιήθηκαν οι γονείς της και τους ζητήθηκε να κάνει το παιδί τεστ για κορονοϊό.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, υποβλήθηκε σε τεστ και αυτό βρέθηκε θετικό. Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το Σάββατο το βράδυ και ζήτησε να απομονωθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

 

Διαβάστε σχετικά

Θετικό στον κορωνοϊό 10χρονο αγοράκι – Έκανε διακοπές στη Θάσο

Η Παιδίατρος Νανά Πατρώνη απαντά στις ερωτήσεις γονέων για τον κορονοϊό!