Προτεινόμενο Ρεπορτάζ

Τι απαντά ο Σ. Τσιόδρας για την Ανοσία της Αγέλης;

κορονοιος-22

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει πολλά περι της ανοσίας της Αγέλης κλπ. Μάλιστα το αρχικό πλάνο του Βρετανού Πρωθυπουργού παρά τις συντάσεις των ειδικών, ήταν να νοσήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού για να καταφέρουν την Ανοσία της Αγέλης. Αυτό όμως έφερε δραματικές επιπτώσης στην Αγγλία και αμέσως άλλαξε σχέδια και πήρε αυστηρά μέτρα προφύλαξης. 

Επίσης, παρά τις συστάσεις στην Ελλάδα και αυστηρά μέτρα, ο κόσμος συγχρωτίζεται σε πάρκα, παραλίες, πλατείες, σπίτια, αυλές κ.α. σαν να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Για την Ανοσία της Αγέλης, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είπε: 

Η ανοσία της αγέλης. Φυσικά και η ανοσία της αγέλης σημαίνει να νοσήσει ένα 60%-70% του πληθυσμού, ώστε να προστατευτούν οι υπόλοιποι. Φυσικά και αυτό δεν θέλουμε να το δούμε άμεσα στην Πατρίδα μας, όπως είναι στρατηγική κάποιων άλλων χωρών.

Φυσικά και θέλουμε να αργήσει. Γιατί θέλουμε να αργήσει; Για να έχουμε περισσότερα δεδομένα, επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα για τη θεραπεία και για ένα καινούριο εμβόλιο.

Ξέρουμε για αυτό, τουλάχιστον για τα φαρμακευτικά δεδομένα υπάρχει περισσότερη πληροφορία όσο περνάει ο καιρός, αλλά πρέπει να είναι τεκμηριωμένη πληροφορία. Έχει μία πολύ καλή ανακοίνωση και η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών σήμερα για αυτό. Αλλά για το εμβόλιο αργούμε ακόμα.

Άρα, η ανοσία της αγέλης στην οποία αναφέρθηκα, είναι κάτι το οποίο θα αργήσει και μακάρι να μπορεί να επιτευχθεί με ένα εμβόλιο.

Μην ξεχνάτε ότι όταν μιλάς για ένα ιό, όπως οι ιοί του αναπνευστικού, ένα εμβόλιο δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματικό και πάντα οι ιοί αλλάζουν και μπορούν να συμπεριφέρονται με άλλο τρόπο. Άρα απέχουμε πάρα πολύ από ένα επιτυχημένο 100% εμβόλιο.

Και αυτή τη στιγμή η στρατηγική μας παραμένει και εστιάζεται στη συμπεριφορά μας. Μία συμπεριφορά που κοστίζει πάρα πολλά στον Έλληνα πολίτη και για αυτό είναι αρμόδιοι άλλοι να μιλήσουν καλύτερα από εμένα.