Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Τι δήλωσε στο juniorsclub.gr η διοίκηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την αναστολή αδείας του ΙΕΚ στην Πάτρα

patra-iek-juniorsclub.gr

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός φορέας της Ελλάδος και 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, λειτουργεί σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πειραιά και από φέτος και στην Κρήτη. Το συγκεκριμένο ΙΕΚ στην Πάτρα, του οποίου την άδεια ανέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, χρησιμοποιεί παρανόμως τόσο το όνομα «ΑΚΜΗ» όσο και τα διακριτικά της σήματα. Στην πραγματικότητα αποτελεί εντελώς άλλο νομικό πρόσωπο.

Σε επικοινωνία που είχε το juniorsclub.gr με την διοίκηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Ε.Β.:Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος, διατηρούσε αυτό τον τίτλο για πολλά χρόνια. Πολλοί αναγνώστες ρωτούν αν η διοίκηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχε υποβάλει καταγγελία στο παρελθόν και είχε γνωστοποιήσει στα Μ.Μ.Ε. για την παράνομη χρήση του ονόματος;

Η γραπτή απάντηση του κου Χρήστου Μιστίλογλου, εκ της Διευθύνσεως ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Το δελτίο τύπου μας απαντάει ξεκάθαρα στα ερωτήματα των αναγνωστών σας και είναι η επίσημη θέση της διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. 

Ε.Β.: Αν και δεν φέρεται κάποια ευθύνη εσείς, μπορείτε να ενημερώσετε τους γονείς και τους σπουδαστές για το μέλλον των σπουδών τους;

Χ.Μ.:Όσον αφορά το  μέλλον των σπουδαστών του συγκεκριμένο ΙΕΚ στην Πάτρα,δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε καθώς όπως αναφέρουμε και στο δελτίο τύπου είμαστε εντελώς άλλο νομικό πρόσωπο.Υπεύθυνες απαντήσεις δίνονται στο ΦΕΚ το οποίο έχει αναρτηθεί και στην σελίδα σας.

Η διοίκηση της ΑΚΜΗΣ Α.Ε, θεωρεί απολύτως απαραίτητο, να διευκρινίσει αυτή την ουσιώδη παράμετρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε σκόπιμες παρερμηνείες.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πλήρως οργανωμένες εκπαιδευτικές δομές σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πειραιά – Κρήτη, οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές εκπαιδευτικών οργανισμών. Έχει επενδύσει στις αρτιότερες κτιριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα ενώ έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτικό οργανισμό, σε εθνικό επίπεδο!

Πανικός έχει δημιουργηθεί σε γονείς και σπουδαστές για την ανάκληση της άδειας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος- Δείτε το επίσημο έγγραφο- Απαντήσεις σε ερωτήματα