Εγκυμοσύνη

Τι πρέπει να αποφεύγετε στο μανικιούρ κατά την εγκυμοσύνη

Καλλυντικά-και-εγκυμοσύνη-ananeosi.gr_-750x430

Διανύεται μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας, ωστόσο γίνονται και πολλές αλλαγές στο σώμα σας και εσείς σαφέστατα πρέπει να είστε τρομερά προσεκτικές.

Ένα από αυτά που πρέπει να προσέχετε είναι και η περιποίηση των άκρων σας, το γνωστό μανικιούρ και πεντικιούρ. Η αγαπημένη σας χαλαρωτική συνήθεια είναι κάτι που δεν υπάρχει λόγος να αποχωριστείτε κατά τους 9 μήνες, ωστόσο πρέπει να προσέξετε τι βερνίκια επιλέγετε.

Συγκεκριμένα υπάρχουν κάποια συστατικά που περιέχονται σε βερνίκια και συγκεκριμένα στο top coat, στο βερνίκι που εφαρμόζεται στο τέλος για να προστατευτεί το χρώμα και να γυαλίσουν τα νύχια.

Επιπλέον τα γυαλιστικά που στεγνώνουν γρήγορα τα νύχια είναι απαγορευτικά για την κατάστασή σας.

Όσο για τα συστατικά των βερνικιών θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχονται τα χημικά συστατικά φορμαλδεΰδη, dibutyl phthlate (DBP) και το τολουόλιο. Αν σας είναι δύσκολο μόνες σας να πάρετε ένα βερνίκι και να δείτε αναλυτικά τα συστατικά του, τα οποία αναγράφονται συνήθως στην κάτω όψη, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τη nail expert σας.

Επίσης ρωτήστε το γιατρό σας αν μπορείτε να εφαρμόζετε ημιμόνιμο βερνίκι, με χρήση λάμπας UV.

Κάποιες συνήθειές σας αυτούς τους 9 μήνες πρέπει να αλλάξουν, ωστόσο να σκέφτεστε πάντα το λόγο που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς της ζωής σας.

Να είστε πάντα προσεχτικές ακόμα και με την περιποίηση του προσώπου σας και να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για τα προϊόντα που εφαρμόζετε. Ακολουθείτε πάντα τη συμβουλή του γυναικολόγου σας και κανενός άλλου, εκείνος είναι ο αρμόδιος και γνωρίζει καλύτερα από όλους.