Προτεινόμενο Σπίτι

Τι πρέπει να έχει ένα βρεφικό υπνοδωμάτιο;

vrefiko-domatio-1-juniorsclub.gr

Το juniorsclub.gr απευθύνθηκε στον κο Κουτουλογένη Σταύρο, υπεύθυνο του γνωστού καταστήματος στην Πάτρα, «Το Μωράκι» , ο οποίος απάντησε σε ερώτηση που μας έστειλαν μελλοντικοί γονείς: “Τι πρέπει να έχει το βρεφικό υπνοδωμάτιο;”

Την απάντηση την έχει το juniorsclub.gr, όπου απευθύνθηκε στον πλέον αρμόδιο και εξασφάλισε ειδικά για εσάς όλα όσα θα χρειαστείτε.

vrefiko-domatio-7-juniorsclub.gr

Ο κύριος Σταύρος Κουτουλογένης από το βρεφικό-παιδικό κατάστημα «To Μωράκι» (Καραϊσκάκη 127, Πάτρα), μας είπε όλα θα χρειαστείτε απαραιτήτως για το βρεφικό υπνοδωμάτιο.

Από τα έπιπλα μέχρι και τα αξεσουάρ που θα παίξουν όχι μόνο διακοσμητικό ρόλο, αλλά θα αποτελέσουν ζωτική σημασία για το μωράκι σας.

vrefiko-domatio-3-juniorsclub.gr

J.C.: Κύριε Κουτουλογένη, όλες οι μανούλες λίγο καιρό προτού φέρουν στον κόσμο το μωράκι τους, τρέχουν μανιωδώς για να του ετοιμάσουν μια υπέροχη ζεστή φωλίτσα για να χουχουλιάζει, και δεν είναι άλλη από το βρεφικό υπνοδωμάτιο. Δεν γνωρίζουν ωστόσο, τι ακριβώς θα πρέπει να έχει το βρεφικό υπνοδωμάτιο;

vrefiko-domatio-11-juniorsclub.gr

Σ.Κ: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ένα χαλαρό και ασφαλές υπνοδωμάτιο, φωτεινό, με ελκυστικές για το μωρό λεπτομέρειες.

Θα πρέπει μάλιστα να περιλαμβάνει παιχνιδιάρικα έπιπλα και διακοσμητικά, τα οποία θα οξύνουν τη φαντασία του παιδιού.

Εδώ σας έχουμε όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει το βρεφικό υπνοδωμάτιο, ακόμη και τα αξεσουάρ που είναι χρήσιμα τόσο για το μωρό σας αλλά και εσάς τους γονείς.

vrefiko-domatio-2-juniorsclub.gr

Τα απαραίτητα έπιπλα που πρέπει να έχει το υπνοδωμάτιο του μωρού σας

vrefiko-domatio-5-juniorsclub.gr

Κρεβατάκι

Είναι ο χώρος που το μωρό σας περνάει τις περισσότερές του ώρες, για αυτό και προκειμένου να είναι γερό και υγιεινό επιλέξτε η κατασκευή του να είναι από ξύλο οξιάς.

Τα κρεβάτια χωρίζονται ανάλογα με το μέγεθός τους σε:

Kούνια: Είναι για παιδιά από 4 έως ετών.

paidiko-1-juniorsclub.gr

Προεφηβικό κρεβάτι: Όταν το παιδάκι σας γίνει 3-4 ετών χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κρεβάτι χωρίς προστατευτικά κάγκελα για να μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει χωρίς βοήθεια.

Τότε είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνετε την μετατροπή του βρεφικού κρεβατιού σε προεφηβικό κρεβάτι.

Με πολύ απλό τρόπο αφαιρώντας τα κάγκελα και αντικαθιστώντας τη βάση του στρώματος και το μπροστινό κεφαλάρι, έχετε αμέσως ένα προεφηβικό κρεβάτι για επιπλέον 5-6 χρόνια χρήσης!

paidiko-2-juniorsclub.gr

Κρεβάτι – Καναπές

Αφορά σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω. Επιλέξτε για το βρεφικό δωμάτιο έναν μικρών διαστάσεων καναπέ που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνετε πολλές βάρδιες σε αυτό. Φροντίστε λοιπόν ο μηχανισμός για το άνοιγμα και το δίπλωμα του καναπέ να είναι αρκετά εύκολος ώστε να μην χρειάζεται να παιδεύεστε πολύ, ούτε και να σηκώνετε μεγάλο βάρος.

paidiko-3-juniorsclub.gr

 Το στρώμα του μωρού σας

Όπως ισχύει για την επιλογή κρεβατιού, έτσι κι όταν επιλέγετε στρώμα θα πρέπει να φροντίσετε για την ασφάλεια που προσφέρει (όσον αφορά στην αποφυγή ατυχημάτων).

Το στρώμα δεν πρέπει να είναι ψηλότερο από 10 εκ., ώστε το παιδάκι να μην φτάνει για να σκαρφαλώσει στα κάγκελα. Δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρό, αλλά ούτε και πολύ μαλακό. Επιλέξτε ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας ώστε το παιδί σας να μην βουλιάζει μέσα του.

vrefiko-domatio-12-juniorsclub.gr

Απαραίτητο είναι να ελέγξετε εάν περιέχει βλαβερές ουσίες, όπως κατάλοιπα από επιβραδυντικά φλόγας, πλαστικοποιητές, συνδετικά μέρη από βαριά μέταλλα, διαλυτικές και ότι άλλο θεωρείται βλαβερό. Γι’ αυτό το λόγο, ένα υγιεινό στρώμα είναι πολύ σημαντικό. Μπορείτε να επιλέξετε στρώμα ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων και τιμών.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα στρώμα με σύνθεση από ελαστικοποιημένο κοκοφοίνικα.

O εύκαμπτος κοκκοφοίνικας είναι φυσικό προϊόν μεγάλης αντοχής, που προέρχεται από την επεξεργασία των εξωτερικών ινών της τροπικής καρύδας. Είναι μονωτικό υλικό που αποβάλλει την υγρασία, ενώ, παράλληλα. επιτρέπει στο στρώμα να αερίζεται και να αναπνέει σωστά.

paidiko-6-juniorsclub.gr

Η προίκα του κρεβατιού
1.Κουνουπιέρα: Η κουνουπιέρα αποτελεί ένα από τα βασικά αξεσουάρ που χρειάζεται η κούνια, ώστε να προστατεύει το βρέφος από οτιδήποτε μπορεί να το τσιμπήσει.

paidiko-4-juniorsclub.gr2.Πάντα κούνιας: Είναι απαραίτητο για την κούνια του μωρού σας καθώς λειτουργεί σαν προστατευτικό.

Είναι μαλακό σαν μαξιλάρι σε σχήμα Π και τοποθετείται περιμετρικά της κούνιας, εμποδίζοντας το χτύπημα ή τον εγκλωβισμό των ποδιών του παιδιού σας στα κάγκελα. Είναι χρήσιμο από 6 μηνών και άνω.

Μαζί με την πάντα δίνουν και το πάπλωμα όπου το πακέτο γίνεται πιο οικονομικό. Οι τιμές εδώ δεν εξαρτώνται από την ποιότητα, αλλά από την επωνυμία αυτών που θα αγοράσετε.

3.Διακοσμητικό περιστρεφόμενο με μουσική: Τοποθετείται σε όλες τις βρεφικές κούνιες και παίζει γλυκιά μελωδία όταν το κουρδίσετε, ενώ τα όμορφα παιχνιδάκια περιστρέφονται και οδηγούν το μωράκι σας στη χαλάρωση και στον ύπνο. Τα παιχνίδια αφαιρούνται εύκολα για να πλυθούν.

paidiko-7-juniorsclub.gr

Αλλαξιέρα – Συρταριέρα

Η βρεφική συρταριέρα είναι το MUST έπιπλο για το δωμάτιο που θα υποδεχτεί το μωρό σας.

Στα συρτάρια του θα χωρέσουν όλα τα ρουχαλάκια του μωρού σας μιας και η ντουλάπα δεν είναι καθόλου βολική για ρούχα τόσο μικρής ηλικίας.

Επιπλέον, η επιφάνειά της είναι ιδανική για να στηρίξετε την αλλαξιέρα του μωρού σας ή για να βάλετε ένα ειδικό βρεφικό παπλωματάκι και να το αλλάζετε εκεί. Έπιπλο δύο σε ένα!!!

paidiko-8-juniorsclub.gr

Λίκνο:

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, το παιδί θα πρέπει να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς του, κοντά στο κρεβάτι τους αλλά όχι μαζί τους, για λόγους ασφαλείας.

Η πρακτική αυτή είναι καθησυχαστική και για το μωρό αλλά και για τη μαμά και αποτελεί την ιδανικότερη λύση για το παιδί όταν ξυπνάει συχνά μέσα στη νύχτα.

Η επιλογή του λίκνο καλύπτει με ασφάλεια την ανάγκη αυτή από τη γέννα μέχρι και 6 μήνες.

Μπορεί εύκολα να μεταφερθεί στο δωμάτιο του μωρού ή σε άλλο χώρο του σπιτιού.

bath-time-baby-juniorsclub.gr

Βρεφική μπανιέρα – αλλαξιέρα

Είναι απαραίτητη γιατί προσφέρει ένα ασφαλές λούσιμο στο μωρό σας και αποβάλλει από εσάς το άγχος που σας ταλανίζει κατά τη διαδικασία αυτή. Η βρεφική μπανιέρα πρέπει να βρίσκεται στο top ten της λίστας σας με τα βρεφικά έπιπλα που θα περιλαμβάνονται στο δωμάτιο του μωρού σας. Ειδικά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του το λούσιμο σε κανονική μπανιέρα απαγορεύεται.

Διαλέξτε μία μεγαλύτερη μπανιέρα για μωράκια μέχρι 36 μηνών, για να σας κρατήσει περισσότερο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και μοντέλα που αναδιπλώνονται τα οποία είναι εξαιρετικά πρακτικά καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε τη βρεφική μπανιέρα μαζί σας όπου κι αν πάτε. Προσέξτε όμως ότι αυτά τα μοντέλα είναι λιγότερο σταθερά από τα μη αναδιπλούμενα.

vrefiko-domatio-4-juniorsclub.gr

Τα χρώματα για το βρεφικό υπνοδωμάτιο

looney-tunes-baby-characters-wallpaper-1-juniorsclub.gr
Έχει αποδειχτεί ότι τα μωρά μόλις γεννηθούν και για μερικές μέρες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν άλλα χρώματα εκτός από τα πολύ έντονα.

Με τον καιρό αναγνωρίζουν τα παστέλ χρώματα και μάλιστα αυτά επιδρούν με θετικό τρόπο πάνω τους. Τα υπέροχα παστέλ λοιπόν είναι τα προτεινόμενα χρώματα για ένα βρεφικό δωμάτιο.

wallpaper-2-juniorsclub.gr

Το μπλε είναι ένα θαυμάσιο χρώμα εάν θέλετε να προωθήσετε το χρόνο ανάπαυλας του μωρού σας.

Επιβραδύνει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα μιας και χαμηλώνει την πίεση του αίματος και παράγει μια ήρεμη επίδραση που προετοιμάζει το σώμα για τον ύπνο.

Το ροζ είναι ένα ισχυρό χρώμα ψυχολογικά.

Αντιπροσωπεύει το θηλυκό φύλο, την επιβίωση των ειδών και φυσικά είναι κατευναστικό χρώμα.

Οι χτύποι της καρδιάς επιβραδύνονται σε έναν χώρο όπου επικρατεί το ροζ χρώμα.

Εάν έχετε ένα παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα διαχείρισης θυμού ή άγχους, μπορείτε να βάψετε το δωμάτιό του ροζ, για να αναζωογονήστε την διάθεση του και να του προσφέρετε ένα χώρο ηρεμίας.

wallpaper-1-juniorsclub.gr

Ένα από τα ιδανικότερα ωστόσο χρώματα για το βρεφικό υπνοδωμάτιο είναι το πράσινο. Ως χρώμα είναι από τα πιο χαλαρωτικά.

Όντας στο κέντρο του φάσματος των χρωμάτων, είναι το χρώμα της ισορροπίας.

Εάν θέλετε μια ειρηνική και αναπαυτική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του μωρού σας χρησιμοποιείστε μαλακά, δροσερά χρώματα.

Συνδυάστε τα τολμηρά, χρώματα με απαλά θερμά ή δροσερά και μη διστάζετε να χρησιμοποιείτε την παλέτα των καφέ και κρεμ.

Περιορίστε τη χρήση του Μαύρου στο ελάχιστο.

baby-room-3-juniorsclub.gr

Αξεσουάρ Βρεφικού Υπνοδωματίου

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας: Για να έχετε επαφή με το μωρό σας όταν κοιμάται, σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν βρίσκεστε. Οι τιμές τέτοιων συστημάτων κυμαίνονται σημαντικά γιατί η γκάμα τους είναι μεγάλη.

baby-room-1-juniorsclub.gr

Μόμπιλε: Ένα όμορφο μόμπιλε, σε παλ αποχρώσεις, είναι εξαιρετική απασχόληση για ένα μωράκι που μόλις έχει ξυπνήσει. Πόσο μάλλον αν παίζει και απαλή μουσική.

Κουνιστή πολυθρόνα: Για να κάθεστε αγκαλιά με το μωρό σας, να το θηλάζετε και να το νανουρίζετε μέχρι να σας πάρει …και τους δύο ο ύπνος!

Ίσως το έπιπλο αυτό να αποτελεί πολυτέλεια–μία απλή πολυθρόνα κάνει μια χαρά τη δουλειά της, ενώ μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε μία πολυθρόνα του καθιστικού σας!

Φωτισμός: Αν δεν έχετε ακόμα αποφασίσει για τον φωτισμό του δωματίου του μωρού σας, μία χρήσιμη συμβουλή είναι να έχετε ένα φωτιστικό με ντίμερ. Έτσι, όταν το μωρό σας θα ξυπνά το βράδυ για να το θηλάσετε, δεν θα ξαγρυπνά από το δυνατό φως κάποιας λάμπας –ο χαμηλός φωτισμός θα το βοηθήσει να κοιμηθεί ξανά πιο εύκολα.

baby-room-2-juniorsclub.gr

Ο Σταύρος και ο Άγγελος Κουτουλογένης, προέρχονται από μια ιστορική οικογένεια στο χώρο των βρεφικών και παιδικών ειδών. Η οικογένεια ξεκίνησε από το 1960 με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ και όλα αυτά τα χρόνια η Πατρινή κοινωνία και όχι μόνο, τους εμπιστεύεται και τους προτιμά!

Η νεότερη γενιά ανέλαβε το 1995 με την νέα επωνυμία «Το Μωράκι» όπου επεκτάθηκε στα είδη της, με ενδύματα για εγκύους, βρεφικά είδη και παιδικά μέχρι και την ηλικία των 8 ετών. Επίσης, με την πολυετή πείρα, η εταιρία προτείνει έπιπλα αρίστης ποιότητας για το δωμάτιο του μωρού και του παιδιού σας.

«Το Μωράκι» ΑΦΟΙ Νικολάου Κουτουλογένη Ο.Ε.

Καραϊσκάκη 127, Πάτρα,

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610273186. 

cute-baby-sleeping-juniorsclub.gr