Μωρό Προτεινόμενο

Τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει η βαλίτσα του μωρού, όταν γεννήσω;

valitsa-mwrou-juniorsclub.gr

Το juniorsclub.gr απευθύνθηκε στον κο Κουτουλογένη Άγγελο, υπεύθυνο του γνωστού καταστήματος στην Πάτρα, “Το Μωράκι” , ο οποίος απάντησε σε ερώτηση που μας έστειλαν οι μέλλουσες μανούλες: “Τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει η βαλίτσα του μωρού, όταν γεννήσω;”

της δημοσιογράφου, Νατάσσας Μανόνα 

Είσαι νέα μαμά και πλησιάζει η ώρα του τοκετού; Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, σε έχει κυριεύσει το άγχος για το τι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει η βαλίτσα του μωρού σου;

Good HealthBabyGetty

Την απάντηση την έχει το juniorsclub.gr  όπου απευθύνθηκε στον πλέον αρμόδιο και εξασφάλισε ειδικά για εσάς, την λίστα που χρειάζεσαι!

Είτε πρόκειται να γεννήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο, είτε σε ιδιωτική κλινική, είτε ακόμη και στο σπίτι, ο κύριος Άγγελος Κουτουλογένης από το βρεφικό-παιδικό κατάστημα “To Μωράκι” (Καραϊσκάκη 127, Πάτρα), μας είπε όλα όσα πρέπει να έχει η βαλίτσα του μωρού. 

J.C.: Κύριε Κουτουλογένη, η αγωνία των εγκύων που πολύ σύντομα θα γεννήσουν είναι μεγάλη. Οι ερωτήσεις πολλές, αλλά την κρίσιμη στιγμή, που όλα πρέπει να είναι έτοιμα, πολλοί γονείς τα χάνουν και δεν ξέρουν τι θα χρειαστεί το νεογέννητο μωρό;

Α.Κ.: Πράγματι, πολλές φορές, κυρίως αυτοί που θα γίνουν για πρώτη φορά γονείς, αλλά και οι υπόλοιποι, δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται να περιέχει η βαλίτσα του μωρού. Γι΄αυτό εμείς, στο κατάστημα μας “Το Μωράκι”, τους ενημερώνουμε πάντα γι΄αυτή τη λίστα, η οποία διαφοροποιείται ανά εποχή. h-valitsa1-tou-mwrou-juniorsclub.gr

Θα σας παρουσιάσουμε 2 λίστες, μία για καλοκαίρι και μία για χειμώνα. Είναι σημαντικό να ξέρουν ότι οι ποσότητες των πραγμάτων που θα χρειαστούν είναι απαραίτητες να υπάρχουν στην βαλίτσα για το νεογέννητο μωρό τους. 

Η βαλίτσα του μωρού σας! 

Θα γεννήσετε καλοκαίρι; Τότε η βαλίτσα πρέπει να περιέχει: 

- 4 Πάνες χασέ (Είναι η πάνα αγκαλιάς ή ένα μικρό σεντονάκι από 100% βαμβακερό ύφασμα.Χρησιμοποιώντας τις πάνες αγκαλιάς το μωρό σου ακουμπάει πάντα στα καθαρά μέσα και έξω από το σπίτι. baby-valitsa-13-juniorsclub.gr

Τις στρώνετε επίσης σαν σεντονάκι στην καλαθούνα, στο ρηλάξ, στο καρότσι κλπ.)

- 2 Σελτέδες (Οι σελτέδες είναι απαραίτητοι για να αλλάζεις την πάνα του μωρού. Βγαίνουν σε δύο μεγέθη: μικροί (35 x 50 εκ) και μεγάλοι (60 x 90 εκ) για να σας διευκολύνουν περισσότερο.

Τοποθέτησε το μωρό στην αλλαξιέρα για να αλλάξεις με ευκολία την πάνα του. Είναι φτιαγμένη από βαμβακερό πετσετέ ύφασμα πρώτης ποιότητας για τέλεια απορροφητικότητα, με εσωτερική αδιάβροχη επίστρωση για προστασία του στρώματος, κατάλληλο για βρέφη. Πλένονται άφοβα στο πλυντήριο στους 40°.)

baby-valitsa-10-juniorsclub.gr

- 6 Σαλοπάνες 

- 2 Σετ σεντόνια ( 3 τμχ )

- 2 Σετ πετσέτες

mperta-mwrou-juniorsclub.gr

- 1 Μπέρτα (Η πετσετέ μπέρτα μπάνιου μωρού είναι πολύ πρακτική για να σκουπίζεις το μωράκι μετά το μπάνιο, για τον πρώτο χρόνο.

Έχει κουκουλίτσα που αγκαλιάζει το κεφαλάκι του μωρού και στο κάτω μέρος φαρδαίνει για να καλύψει όλο το σώμα του μωρού. Είναι πολύ απορροφητική από 100% υδρόφιλο βαμβάκι. Είναι απαλή και μαλακή για να μην ερεθίζει την ευαίσθητη επιδερμίδα του.

Πλένεται στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δεις στη συσκευασία και σιδερώνεται με μέτριο σίδερο.)

- 6-8 Εσώρουχα κορμάκια κοντάvrefikh-kouverta-pike-juniorsclub.gr

- 5 Φορμάκια μακό

- 1 Ζακετάκι (χρειάζεται όλες τις εποχές)

- 1 Κουβέρτα αγκαλιάς πικέ 

- 1 Κουβέρτα μεγάλη πικέ

- 2 Μπουκάλια (μεγάλο – μικρό) Η μητέρα που θηλάζει δεν χρειάζεται το μπουκάλι, εφόσον το μωρό τρέφεται αποκλειστικά από εκείνη. 

-1 Βούρτσα για τον καθαρισμό των μπουκαλιών και των θηλών

- 1 Βούρτσα για μαλλιά

- 1 Ψαλιδάκι ασφαλείας (Κατάλληλο από τον πρώτο μήνα έως 36 μηνών. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, με στρογγυλεμένες γωνίες. Θήκη για υγιή προστασία όταν δεν χρησιμοποιείται)

baby-valitsa-3-juniorsclub.gr

- 1 Ζευγάρι γαντάκια και σκουφί

- 1 Σαμπουάν – Αφρόλουτρο

- 1 Κρέμα για το σύγκαμα

- 1 Ενυδατική κρέμα για το σώμα

- 1 Αποστειρωτή (Σε περίπτωση που επιλέξεις μία συσκευή αποστείρωσης να ξέρεις πως χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αυτές που κάνουν χρήση ατμού, των μικροκυμάτων και του κρύου νερού. Αν εξαιρέσεις την αποστείρωση κρύου νερού που θα σου πάρει περίπου μισή ώρα, οι άλλες δύο χρειάζονται περίπου 10 λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.)  Ο αποστειρωτής δεν είναι απαραίτητος στις μανούλες που θηλάζουν γιατί δεν χρειάζονται τα μπουκάλια, εκτός κι΄αν θέλουν να αποστειρώνουν την πιπίλα του μωρού. 

- 1 Ενδοεπικοινωνία 

- Πάμπερς

- 1 Τριάδα καλσάκια

baby-valitsa-11-juniorsclub.gr

Για το χειμώνα ισχύουν τα ίδια με κάποιες μικρές παραλλαγές για την βαλίτσα του μωρού:

- 4 Πάνες φανέλαbaby-valitsa-14-juniorsclub.gr

- 2 Σελτέδες

- 6 Σαλοπάνες

- 2 Σετ σεντόνια ( 3τμχ )

- 2 Σετ πετσέτες

- 1 Μπουρνούζι

- 6-8 Εσώρουχα κορμάκια μακρυά

baby-valitsa-4-juniorsclub.gr

- 5 Φορμάκια βελουτέ

- 1 Ζακετάκι

- 1 Κουβέρτα αγκαλιάς βελουτέ ή πλεκτή για την άνοιξη

veloute-kouverta-mwrou-juniorsclub.gr- Κουβέρτα μεγάλη βελουτέ (Βρεφικές κουβέρτες βελουτέ, μονόχρωμες και εμπριμέ, κούνιας, λίκνου, αγκαλιάς και καλαθούνας, για την προστασία του μωρού από το κρύο του χειμώνα.)

- 2 Μπουκάλια (μεγάλο – μικρό) Η μητέρα που θηλάζει δεν χρειάζεται το μπουκάλι, εφόσον το μωρό τρέφεται αποκλειστικά από εκείνη. 

- 1 Βούρτσα για τον καθαρισμό των μπουκαλιών και των θηλών

- 1 Βούρτσα για μαλλιά

- 1 Ψαλιδάκι ασφαλείας

- 1Ζευγάρι γαντάκια και σκουφί

baby-valitsa-7-juniorsclub.gr

- 1 Σαμπουάν – Αφρόλουτρο

- 1 Κρέμα για το σύγκαμα

- 1 Ενυδατική κρέμα για το σώμα

- 1 Αποστειρωτή. Ο αποστειρωτής δεν είναι απαραίτητος στις μανούλες που θηλάζουν γιατί δεν χρειάζονται τα μπουκάλια, εκτός κι΄αν θέλουν να αποστειρώνουν την πιπίλα του μωρού. 

- 1 Ενδοεπικοινωνία

- Πάμπερς

- 1 Τριάδα καλσάκια

Με αυτή τις λίστες αυτές, έχεις όλα όσα χρειάζεται για να νοιώσει το μωράκι σου άνετα αλλά και εσύ πιο πιο ανακουφισμένη ό,τι δεν σου έχεις ξεχάσει κάτι που χρειάζεσαι.

vrefi3-endysh-juniorsclub.gr

 Δεδομένου ότι ένας πρόωρος τοκετός δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, είναι προτιμότερο να έχεις τη βαλίτσα μαιευτηρίου έτοιμη περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού. Η παραμονή στο μαιευτήριο θα διαρκέσει από τρεις με πέντε ημέρες.

baby-valitsa-2-juniorsclub.gr

Ο Άγγελος και ο Σταύρος Κουτουλογένης, προέρχονται από μια ιστορική οικογένεια στο χώρο των βρεφικών και παιδικών ειδών. Η οικογένεια ξεκίνησε από το 1960 με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ και όλα αυτά τα χρόνια η Πατρινή κοινωνία και όχι μόνο, τους εμπιστεύεται και τους προτιμά!

Η νεότερη γενιά ανέλαβε το 1995 με την νέα επωνυμία “Το Μωράκι” όπου επεκτάθηκε στα είδη της, με ενδύματα για εγκύους, βρεφικά είδη και παιδικά μέχρι και την ηλικία των 8 ετών. Επίσης, με την πολυετή πείρα, η εταιρία προτείνει έπιπλα αρίστης ποιότητας για το δωμάτιο του μωρού και του παιδιού σας.

“Το Μωράκι” ΑΦΟΙ Νικολάου Κουτουλογένη Ο.Ε.

Καραϊσκάκη 127, Πάτρα,

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610273186. 

baby-valitsa-6-juniorsclub.gr