Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στη Μαδρίτη για τα παιδιά

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη, αναγνωρίζεται Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στην Μαδρίτη. Το Τμήμα, το οποίο θα ενισχυθεί τόσο με εκπαιδευτικούς όσο και με εκπαιδευτικό υλικό, θα προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού στην ελληνική κοινότητα της ισπανικής πρωτεύουσας συμβάλλοντας στην καλλιέργεια και στην διάδοση της ελληνομάθειας στην Ιβηρική Χερσόνησο.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η Υφυπουργός κα Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: Με μεγάλη χαρά εγκρίναμε σήμερα το πρώτο επίσημο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στη Μαδρίτη. Το Υπουργείο μας αναλαμβάνει την υποχρέωση απόσπασης εκπαιδευτικών που θα βοηθήσουν τα 85 παιδιά σχολικής ηλικίας που έχουν εγγραφεί να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τη γλώσσα και την χώρα μας. 250 οικογένειες, ελληνικές και μικτές ζουν στην Μαδρίτη με πολλούς Έλληνες να έχουν μετακομίσει εκεί τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε την πρεσβεία μας στη Μαδρίτη και τον Πρέσβη κ. Μουρούζη που ανέδειξε το θέμα και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση για τον συντονισμό δράσεων και τον κοινό βηματισμό στην ενίσχυση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.”

Διαβάστε επίσης:

Webinar: Θεατρικό παιχνίδι για φοιτητές – επαγγελματίες – Συμμετοχή και με παρουσία στο χώρο!

7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι – Τα δύο επικρατέστερα σενάρια σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας

Τι είναι οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας; Ενίσχυση και ενσωμάτωση μαθητών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στο εκπαιδευτικό σύστημα από το δημοτικο

fylladio_2-juniorsclub

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν