Πολιτισμός

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας φιλοξενεί την παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Agamemnon3_high

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας υποδέχεται στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις του θεσμού για φέτος . Το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, Αγαμέμνων , το οποίο σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις .

Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Στο ρόλο της Κλυταιμήστρας η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός.

Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Agamemnon1_high

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —-> Πάτρα