Κοινωνία

To ελληνικό νησί που πληρώνει οικογένειες για να μετακομίσουν μόνιμα εκεί

g_ele_b10-thumb-large

Τα Αντικύθηρα απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε πολύτεκνες οικογένειες να μετεγκατασταθούν στο νησί και θα τους επιδοτούν με 500 ευρώ τη διαμονής τους για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Προσφέρουν 500 ευρώ, σπίτι και δουλειά σε πολύτεκνους

Σύμφωνα με το antikythiradirect.com, η απόφαση αυτή χρηματοδοτήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων και πάρθηκε λόγω του υπερβολικά χαμηλού πληθυσμού του νησιού. Ειδικότερα, το χειμώνα στο νησί υπάρχουν μόλις 24 μόνιμοι κάτοικοι στο νησί, ενώ το καλοκαίρι αυξάνονται μόλις στους 40. Σημειώνεται πως εκτός από την επιδότηση των 500 ευρώ, οι επιλαχόντες θα έχουν δωρεάν καταλύματα, δωρεάν φαγητό και δωρεάν μετακίνηση.

Τι κριτήρια πρέπει να έχουν οι οικογένειες

Το νησί ψάχνει κυρίως για πολύτεκνες οικογένειες- με τρία και περισσότερα- παιδιά. Επίσης οι ενήλικοι θα πρέπει να έχουν μία δεξιότητα ή να κάνουν κάποιο επάγγελμα που να έχει ανάγκη το νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρ΄όλο που η κάτοικοι στα Αντικύθηρα θα ήθελαν να αρχίσει αμέσως το συγκεκριμένο project, αυτό εν τέλει δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς οι συνεντεύξεις με τους υποψήφιους μελλοντικούς κατοίκους του νησιού μπορεί να ολοκληρωθούν σε 4 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων στο  27360 38359