Παιδί Πολιτισμός

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019

paidiko-mouseio

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (*) υλοποιώντας εκπαιδευτικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων, με άξονα την περιοδεύουσα έκθεση βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο υπέροχος μεγάλος κόσμος των γλωσσών».

Συγκεκριμένα,

 • το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
 • το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και
  Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων
 • το Σάββατο 12 & την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
 • το Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας & ώρες 11:00 – 15:00 με όχημα το πασίγνωστο βιβλίο του γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, μεταφρασμένο σε 44 γλώσσες και διαλέκτους, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία, παρέα με τον Μικρό Πρίγκιπα,
 • να ανακαλύψουν χώρες στον παγκόσμιο χάρτη,
 • να εστιάσουν στα διαφορετικά αλφάβητα,
 • να δημιουργήσουν τις δικές τους «αλφαβητικές» κατασκευές και μέσα από τον πλούτο των
  γλωσσών όλος ο κόσμος ένα να γενεί. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & δεν έχουν οικονομική συμμετοχή.

(*) Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 1η Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών: Η Πολυπολιτισμικότητα του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Athens Culture Net – Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων.

Για 7η συνεχή χρονιά Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα – μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη, μεταμορφώνουν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια. Από την ολοήμερη γιορτή δεν θα λείπουν εκπλήξεις, δώρα, καθώς και έκθεση βιβλίου του «Μικρού Πρίγκιπα» σε δεκάδες γλώσσες και διαλέκτους, ευρωπαϊκές και μη.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»
Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β ́ 17-19, Αθήνα,

2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

 *Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ