Παιδί Προτεινόμενο

Το Μουσείο Πειραμάτων online στο σπίτι σου!

thumbnail23

Έως οι μικροί επιστήμονες να μπορέσουν να έρθουν ξανά σε εμάς, πηγαίνουμε εμείς σε εκείνους, όσο μακριά και αν βρίσκονται! Το Μουσείο Πειραμάτων δίνει ραντεβού στο διαδίκτυο με παλιούς και νέους φίλους του, μέσω online δραστηριοτήτων ελεύθερης πρόσβασης για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Με σύνθημα λοιπόν, την αγαπημένη μας φράση: “Πείραμα σημαίνει δοκιμή!”, σας προσκαλούμε στο Ψηφιακό Μουσείο Πειραμάτων και τη δράση #ΤοΜουσείοΠειραμάτωνΣτοΣπίτιΣου. Τα πειράματα, οι κατασκευές και οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο την επαφή των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών, χωρίς απαιτητικές λεπτομέρειες, επιστημονική ορολογία και λεπτομερή ερμηνεία των φαινομένων. Οι προτεινόμενες δράσεις φέρνουν το Μουσείο Πειραμάτων στο σπίτι σας, δείχνουν ότι τα πειράματα είναι για όλους και ότι η επιστήμη είναι χαρά!

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τις ενότητες:

  • Πειράματα και κατασκευές: Κατέβασε τα αρχεία, πειραματίσου με απλά υλικά και δημιούργησε κατασκευές με θέμα τις επιστήμες.
  • Science on TV:Παρακολούθησε τα επεισόδια με τα βίντεο-εργαστήρια από το Μουσείο Πειραμάτων και τη δράση Μικροί Ήρωες by stoiximan. Τα πειράματα γίνονται με υλικά καθημερινής χρήσης, οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις στο σπίτι σου.
  • Δημιουργικές δραστηριότητες:Κατέβασε τα αρχεία εκτύπωσε, λύσε, γράψε και ζωγράφισε δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα εργαστήρια του μουσείου πειραμάτων, που αγάπησαν οι μικροί μας επισκέπτες.
  • On line παιχνίδια και quiz:Παίξε on line παιχνίδια και δες πόσο καλά γνωρίζεις τα  εργαστήρια του μουσείου πειραμάτων.

 

Όλες οι δραστηριότητες είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ διαρκώς προστίθενται και νέες:

http://www.mouseiopeiramaton.gr/2020/04/26/το-μουσείο-πειραμάτων-έρχεται-σπίτι-σ/

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι σε κάθε πείραμα, όσο απλό και αν φαίνεται, είναι απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα. Άλλωστε, οι προτεινόμενες δραστηριότητες αποτελούν μία όμορφη πρόταση για να περάσουμε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας και ελπίζουμε να τις χαρείτε όσο και εμείς!

#socialdistancing #staysafe

T: +302107610038, +302107210105, +302109761030

thumbnailthumbnail2