Εκπαίδευση Παιδί Προτεινόμενο

Το παιδί σας δε χρειάζεται ιδιαίτερο στο σπίτι, χρειάζεται καλό δάσκαλο!!!

kids-frontistirio-kapa-2-juniorsclub

Back to school!!! Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί πολλές ακόμη εξωσχολικές δραστηριότητες. Δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση, ο γονέας μαζί με το παιδί καλούνται να πάρουν μια σημαντική απόφαση: 

Ιδιαίτερο στο σπίτι ή μάθημα στο φροντιστήριο;”

Η φήμη του ιδιαίτερου μαθήματος εντός του σπιτιού τείνει να εξαλείφει, κι’ αυτό οφείλεται στο ό,τι σε ένα ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι, ο γονέας πολλές φορές αυταπατάται όσον αφορά την απόδοση του παιδιού του και ενώ εκτιμά ότι του προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση σε ένα οικείο περιβάλλον, τελικά, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα παιδιά δεν αποδίδουν, με αποτέλεσμα να μη τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο. 

Η μάθηση είναι μια βιωματική διαδικασία. Αυτά τα οποία διδάσκεται ο μαθητής, δεν είναι “πληροφορίες” όπου παπαγαλίζει ή αποστηθίζει και απλώς αναπαράγει. Το παιδί πρέπει να κατανοήσει τις έννοιες, να κατακτήσει όσα διδάσκεται, να αναπτύξει τη σκέψη του, να ανταλλάξει απόψεις, να θέσει ερωτήσεις, να γευτεί την αίσθηση της γνώσης. 

kids-frontistirio-kapa-1-juniorsclub

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και οι περισσότεροι νέοι αρκούνται στη γρήγορη και την επιφανειακή πληροφόρηση.

Τι γίνεται όμως με τη γνώση; 

Η γνώση είναι το πολυτιμότερο εφόδιο για να κατακτήσεις τους στόχους σου! 

Συνεπώς το αρχικό ερώτημα διαμορφώνεται αλλιώς:

Ποιος είναι ο κατάλληλος δάσκαλος; Ο εκπαιδευτικός όπου κατέχει απόλυτα το μάθημα το οποίο θέλετε διδάξει στο παιδί σας;” 

Με αυτό το κριτήριο θα ξεκινήσετε τις αναζητήσεις σας. 

kids-frontistirio-kapa-4-juniorsclub

 

Πώς επιλέγετε τον κατάλληλο εκπαιδευτικό;;;

-Αναζητάτε τον εκπαιδευτικό ο οποίος θα μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στο παιδί.

-Το δάσκαλο όπου μπορεί να κάνει διαδραστικό το μάθημα. 

-Ένα άτομο με αξίες και σεβασμό, για να διδάξει στο παιδί σας, την πειθαρχία, την ομαδικότητα, την ελευθερία της δομημένης σκέψης, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οπτική των πραγμάτων μέσα από τη συζήτηση. 

-Χρειάζεστε ένα δάσκαλο με εμπειρία και συνεχή επιμόρφωση. 

-Να επικροτεί το διάλογο. 

-Είναι βασικό να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και να έχει πτυχίο καθώς και άδεια να διδάξει. 

-Να υπογράφει με το όνομα του τις επιτυχίες άλλων παιδιών. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό όπου διδάσκει μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης αποτελούμενο από άλλους εξιδεικευμένους εκπαιδευτικούς, εκπροσωπώντας ένα συγκροτημένο επώνυμο φροντιστήριο

-Είναι πρότυπο για εσάς. Έχει κατακτήσει τη γνώση στον τομέα που θα ακολουθήσει το παιδί σας και θεωρείτε επιτυχημένος σ’ αυτό. 

Με αυτά τα στοιχεία θα επιλέξετε τον εκπαιδευτικό και το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης όπου θα εξασφαλίσει στο παιδί σας τη μάθηση! 

Το ερώτημα “Ιδιαίτερο στο σπίτι ή μάθημα στο φροντιστήριο;” θα επαναδιατυπωθεί στο μυαλό σας. Διότι τα οφέλη της τάξης είναι πολλά…

kids-frontistirio-kapa-3-juniorsclub

Τα οφέλη της τάξης: 

-Τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. 

-Ανταλλάσσουν απόψεις και με επιχειρήματα καταλήγουν στο επιθυμητό συμπέρασμα. 

-Λειτουργούν ως ομάδα και πειθαρχούν στους κανόνες.

-Εφευρίσκουν τρόπους εποικοδομητικής επικοινωνίας που θα τους είναι χρήσιμοι στην μελλοντική τους ζωή. 

-Η ομαδικότητα είναι ένα εξαιρετικό μαθησιακό εργαλείο. Το παιδί παρακινείται από τους υπόλοιπους μαθητές. Βάζει στόχους και επηρεάζεται από το μαθησιακό επίπεδο της τάξης

-Τα παιδιά διδάσκονται τον ευγενή συναγωνισμό και την άμιλλα!

-Τα τμήματα είναι ολιγομελή και υπάρχει ουσιαστική εκμάθηση μέσα στην αίθουσα.

Ιδιαίτερο μάθημα 

Αν το παιδί σας για κάποιους λόγους πρέπει να ακολουθήσει ιδιαίτερο μάθημα, τότε αποφύγετε το σπίτι. Επιλέξτε το φροντιστήριο με τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς και κάνετε εκεί το ιδιαίτερο μάθημα. 

Ιδιαίτερο με έναν έμπειρο εκπαιδευτικό όπου θα διατηρήσει τις αρχές της τάξης και της ομάδας, ανάμεσα σε εκείνον και το παιδί σας.

Χρειάζεται καλό δάσκαλο να του εμπνέει εμπιστοσύνη και να ενισχύει τη διάθεση του παιδιού, με μόνη σκέψη ό,τι μπορεί να τα καταφέρει. 

Το παιδί σας δε χρειάζεται ιδιαίτερο στο σπίτι, χρειάζεται καλό δάσκαλο!!!

Banner_June