Ζώδια

Το παιδί Δίδυμος (Μάιος 21 – Ιούνιος 20)

gemini,juniorsclub

Συγχαρητήρια! Έχετε γεννήσει ένα πραγματικό μωρό Αινστάιν! Τα παιδιά Δίδυμοι γεννιούνται με ένα στοιχείο ιδιοφυίας. Ίσως εκδηλώσουν από νωρίς μουσικά χαρίσματα, την ομιλία ή το διάβασμα πριν από τα άλλα παιδιά ή έχουν μια σπάνια δεξιότητα. Όπως και να έχει, με ένα Διδυμάκι στο σπίτι, η ζωή δε μπορεί να είναι βαρετή. Έχει φυσική περιέργεια και θα εξερευνεί τα πάντα γι΄ αυτό θωρακίστε καλά τα σημεία επικινδυνότητας μέσα στο σπίτι. Ορίζεται από τον πλανήτη της επικοινωνίας Ερμή οπότε μπορεί να μιλούν στον εαυτό τους ή σε ένα φανταστικό φίλο και μπορεί ακόμα να έχουν τη δική τους γλώσσα πριν τους μάθουν οι γονείς τη δική τους!

Ώρα για παιχνίδι

  • Τα Διδυμάκια τείνουν να έχουν τεχνικές δεξιότητες. Πολλά από αυτά είναι καλά στους υπολογιστές και τα βίντεο παιχνίδια, προσέξτε μην εθιστούν. Δώστε τους μουσικά όργανα και θα μάθουν να παίζουν εξ ακοής. Επίσης, τους αρέσουν παιχνίδια με θέμα την επιστήμη, όπως σετ χημείας ή επιτραπέζια με στοιχεία ντετέκτιβ.
  • Βάλτε τα να μάθουν ξένες γλώσσες. Μαθαίνουν καλύτερα από άλλα παιδιά.
  • Μιμούνται εύκολα τους άλλους και τους αρέσουν τα μαθήματα θεάτρου.
  • Τους αρέσει να είναι με παιδιά της ηλικίας τους για αυτό επιδιώξτε το βάζοντάς τα από νωρίς σε παιδικό σταθμό.

Συμβουλές προς τους γονείς

  • Ετοιμαστείτε να απαντάτε στο ερώτημα «γιατί» με καλή αιτιολόγηση. Δε θα δεχτούν εύκολα τη φράση «επειδή το λέω εγώ». Ανταποκρίνονται καλά στις λογικές εξηγήσεις και θα εκπλαγείτε από την ωριμότητα με την οποία κατανοούν τους κανόνες.
  • Να είσαστε συνεπείς και συγκεκριμένοι. Θα αισθάνονται ασφάλεια να ισορροπούν μεταξύ της αναποφασιστικότητας τους. Προσέξτε όμως, η ύπαρξη ασυνέπειας στο σπίτι μπορεί να τα κάνει να φοβούνται να δράσουν.
    Ίσως δεν τους αρέσει το συμβατικό σχολείο. Σκεφτείτε σχολεία με εξειδικεύσεις όπως μουσικό κ.τ.λ.
  • Κάνουν καλή χρήση της γλώσσας και μπορεί να προσπαθούν να σας μπερδέψουν. Διδάξτε τα να σας λένε την αλήθεια και μόνο!