Εκπαίδευση

Το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών μετέβη στο Gorzow της Πολωνίας

xxxahlgsmb5559fcba39a01

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διετούς διάρκειας Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Be yourself – proof yourself» και διήρκησε 7 ημέρες

Πέντε Πατρινοί μαθητές, οι: Αλεβίζου Αλεξάνδρα, Κάλλιστρος Ανδρέας, Κωνσταντίνου Μαριάννα, Κωνσταντινίδης Λεωνίδας & Σπανός Δημήτριος, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Καλλίγνωμο Κωνσταντίνο και Μητρούλια Σοφία, από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετείχαν σε μία συνάντηση έξι (6) σχολείων της Ευρώπης που έγινε στο Gorzow της Πολωνίας το χρονικό διάστημα από 24 έως 30 Απριλίου 2015.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διετούς διάρκειας Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Be yourself – proof yourself» και διήρκησε 7 ημέρες.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το αθλητικό σχολείο Zespόl Szkόl Sportowych στο Gorzowie Wielkopolskim, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες (κολύμβηση, τρέξιμο, ποδόσφαιρο) σε επιλεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, επισκέφτηκαν την γραφική πόλη Poznan και παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια σε μουσεία της πόλης.

lntwmiuezl5559fcbe9779f

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του πολωνικού σχολείου.

Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική και ιδιαίτερα εποικοδομητική εμπειρία, να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των κατοίκων της χώρας ενώ παράλληλα δημιούργησαν φιλικούς δεσμούς τόσο με τους μαθητές που τους φιλοξένησαν όσο και με τους μαθητές των άλλων αποστολών.

Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι τονίζοντας τη διεύρυνση των οπτικών παραστάσεων, γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν μέσω της άτυπης μάθησης με την επαφή και επικοινωνία σε νέα πολιτιστικά περιβάλλοντα.