Κοινωνία Περίεργα

Το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο είναι γεγονός και βρίσκεται στο Αμβούργο – Δείτε το video

leoforio-juniorslcub
Πρώτο το Αμβούργο αφού έβγαλε στην κυκλοφορία εδώ και δύο μήνες το Hafencity Riverbus το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο που έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 6.000 επιβάτες.
 
Μετά τη Λυών, η οποία παρουσίασε τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγός, που θα κυκλοφορούν πειραματικά για ένα χρόνο, το Αμβούργο, μας έκανε γνωστό, το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο!
 
Ο Fred Franken που ξεκίνησε το εγχείρημά του με μία αντίστοιχη επιχείρηση στη Σιγκαπούρη περίμενε 18 ολόκληρα χρόνια μέχρι η νομοθεσία στην Ευρώπη, να του επιτρέψει να κάνει κάτι αντίστοιχο και εδώ. Μόλις πήρε όμως την κατάλληλη έγκριση τύπου, έφερε και στο Αμβούργο τα πρώτα αμφίβια οχήματα.
 
Η βάση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου οχήματος στηρίζεται σε σασί της MAN, ενώ το Hafencity Riverbus έχει τροποποιηθεί στο κάτω μέρος από ουγγρική εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν και του πρώτους δύο μήνες της εταιρίας του Fred Franken έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 6.000 επιβάτες με τα αμφίβια λεωφορεία του.
 
Ο Franken αναμένεται στο άμεσο μέλλον να παραγγείλει επιπλέον αμφίβια οχήματα για να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την επιχείρησή του. Και πολύ καλά θα κάνει θα του πούμε εμείς…
 
Δείτε το video