Προτεινόμενο Σπίτι

Το πρώτο του παιδικό δωμάτιο: 6 πράγματα τα οποία πρέπει ξέρετε – Ιδέες και φωτογραφίες

big-bed

IMG_20170706_190330Το παιδί μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς και το βρεφικό δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί με ένα ασφαλές παιδικό δωμάτιο. 

Πολλοί γονείς στο άκουσμα του νέου δωματίου, σκέφτονται διάφορα σενάρια, οι δελεαστικές προσφορές τους παρασύρουν σε αγορές οι οποίες υποκρύπτουν κινδύνους για τα παιδιά ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν ότι η κακή ποιότητα των επίπλων τους οδηγεί αναγκαστικά σε νέες αγορές. 

 

toddlers-playing 

Τι πρέπει να έχει το πρώτο δωμάτιο του παιδιού μετά τη βρεφική ηλικία; 

Ξεκινήστε πρώτα, από τη μελέτη χώρου όπου θα διαμορφωθεί πλέον το παιδικό δωμάτιο. Οι μεγάλες εταιρίες όπως το APLOPOLIS (www.aplopolis.gr), με εμπειρία 30 χρόνων στο χώρο του επίπλου, έχουν αναπτύξει τεράστια τεχνογνωσία, μέγιστη ευελιξία των προϊόντων τους σε σχέση με τις ανάγκες σας, άριστη ποιότητα και προσιτές τιμές. Διαθέτουν ειδικούς διακοσμητές για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σας προσφέρουν τις κατάλληλες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της οικίας σας, σεβόμενοι πάντα το ποσό το οποίο επιθυμείτε να διαθέσετε. 

αρχείο λήψης

 

 www.aplopolis.gr – Ανθείας 38 & Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

20 CHAMPION

Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να ξέρετε είναι ότι το παιδικό δωμάτιο, είναι αυτό το οποίο θα κρατήσει στην εφηβική του ζωή και θα παραμείνει και στη νεανική του ηλικία. Συνεπώς, αναφερόμαστε σε μια επένδυση μακροχρόνια η οποία με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να μετατραπεί σε κάθε περίοδο της ζωής του.

Αυτό σημαίνει, έξυπνα, ευέλικτα έπιπλα αρίστης ποιότητας, τα οποία επιδέχονται μικρές αλλαγές καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών όσο αυτά μεγαλώνουν. 

Μιλώντας με τους υπεύθυνους της εταιρίας APLOPOLIS , κύριο Βέργο Γρηγόρη και κυρία Βέργου Πέννυ, σας παρουσιάζουμε 6 tips τα οποία πρέπει να ξέρετε για τη σωστή επιλογή παιδικού δωματίου! 

IMG_20170706_182936

1. Κρεβάτι 

Εφόσον το επιτρέπει ο χώρος όπου θα διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο προτείνουμε ημίδιπλο κρεβάτι. Είναι μια εύκολη λύση για τη μετάβαση του παιδιού από την κούνια στο κρεβάτι του, όπου μπορεί να ξαπλώσει δίπλα ο γονέας για να του διαβάσει το παραμύθι του και να το χαλαρώσει μέχρι να αποκοιμηθεί.

Είναι πράγματι μια πολύ καλή λύση, γιατί όσο είναι μικρό με ένα προστατευτικό κάγκελο, το παιδί δεν κινδυνεύει να πέσει. Είναι όμως και μια επιλογή βασική, διότι το κρεβάτι του, θα το χαρεί μεγαλώνοντας, ιδίως στην εφηβεία του. Μη ξεχνάτε τα παιδιά αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς. 

κουκέτα YELLOW

2. Στρώμα 

29 FRESH

Πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση. Μη ξεχνάτε ότι εκεί θα ξεκουράζεται το σωματάκι του παιδιού σας. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και βοηθά στη σωματική, ψυχική και πνευματική τους ευεξία. Το πρώτο στρώμα για το κρεβατάκι του πρέπει να είναι ημίσκληρο ορθοπεδικό και φτιαγμένο από ελεγμένα υλικά με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Η εταιρία APLOPOLIS,  είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της πολύ γνωστής εταιρίας Candia Strom και προσφέρει τις πιο καλές τιμές της αγοράς. 

Θα σκέφτεστε ένα καλό στρώμα το οποίο όμως θα πρέπει να το αλλάξετε κάποια στιγμή, όταν το παιδί πλέον μεγαλώσει, έως την εφηβική-νεανική του ηλικία το βάρος του θα έχει αυξηθεί, έτσι θα χρειαστεί ένα νέο ανατομικό στρώμα, σαφώς πιο μαλακό με τα ίδια στοιχεία ποιότητας. 

12 FUN

3. Ασφάλεια με στυλ 

Στο APLOPOLIS έχει γίνει ιδιαίτερη μελέτη στο παιδικό – εφηβικό δωμάτιο και τα έπιπλα έχουν μια ασφαλή μοντέρνα γραμμή, με στρογγυλεμένες άκρες, αποφεύγοντας τις σκληρές γωνίες και ευθείες, για να προστατέψουν τα παιδιά από τυχόν ατυχήματα και τραυματισμούς. 

Τα έπιπλα είναι ελληνικής κατασκευής, φτιαγμένα από ξύλο ή μελαμίνη αρίστης ποιότητας, τα οποία  26 TOPέχουν ελεγχθεί για θέματα τοξικότητας και είναι απόλυτα ασφαλή για όλους, πόσο μάλλον για μικρά παιδιά. 

Προτείνουμε επάνω από το κρεβάτι του, να μη τοποθετηθούν ράφια ή ειδικά κουτιά τοίχου. Ιδίως αν πρόκειται για ζωηρό παιδί, αλλά επειδή ποτέ δε ξέρετε τι σκαρφίζεται με το μυαλό του, δεν θέλουμε τέτοιου είδους αναρρίχηση… Άλλωστε αυτά τοποθετούνται μόνο για ελαφριά αντικείμενα ή παιχνίδια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνουμε, τοποθετώντας  πολλά βιβλία-παραμύθια και άλλα αντικείμενα. 

δωμάτιο TWINS

4. Ράφια – αποθηκευτικοί χώροι 

Υπάρχουν πολλά σχέδια ραφιών για τοποθετηθούν μέσα στο δωμάτιο και να εξοικονομήσουν χώρο. Μη φορτώνεται με πολλά έπιπλα το πρώτο δωμάτιο του παιδιού, να θυμάστε θέλει χώρο να κινείται και να παίζει. 

IMG_20170706_190036

Υπάρχουν έξυπνα σκαμπό τα οποία είναι επενδεδυμένα με όμορφα υφάσματα σε διάφορα χρώματα και διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους. Υπάρχουν σχέδια μάλιστα τα οποία δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι προέκταση του κρεβατιού.  

Σκαμπό σε οβάλ, τετραγωνισμένα (με στρογγυλεμένες γωνίες) αλλά και σε πολλά ακόμα σχέδια, τα οποία διακοσμούν το χώρο του δωματίου, ενώ κάποια μπορούν να λειτουργήσουν και ως κομοδίνα. 

Αν πάλι θέλετε κάποιο κομοδίνο, υπάρχουν επίσης, έξυπνα σχέδια, τα οποία εξυπηρετούν με τους αποθηκευτικούς τους χώρους.  

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε κρεβάτι το οποίο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο ή συρτάρια  ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του παιδιού, κυρίως με τα παιχνίδια του ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

13 DOLL

5. Γραφείο – βιβλιοθήκη 

toddlers-playing_ag4mdwΤο πρώτο δωμάτιο, ιδίως αν ο χώρος δεν το επιτρέπει θέλουμε να είναι λειτουργικό για το παιδί και πάντα προτείνουμε, μικρά, εύχρηστα έπιπλα. Αν έχετε μεγάλο χώρο και θέλετε να βάλετε ένα γραφείο ακόμη κι αν σκέφτεστε την εκδοχή της βιβλιοθήκης, θα σας προτείνουμε σταθερές κατασκευές με δυνατότητα αναπροσαρμογής όταν θα ξεκινήσει το σχολείο.

14 MOTION

Στο APLOPOLIS τα σχέδια είναι όλα ευέλικτα, βασισμένα στο θέμα του design και της λειτουργικότητας, ώστε να προσφέρουν στον γονέα μικρές παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος. 

Τα πολύ μικρά παιδιά, έχουν ελάχιστα βιβλία, κυρίως παραμύθια και πολλά παιχνίδια, αν έχετε αποφασίσει να τοποθετήσετε μια βιβλιοθήκη, τότε τα ράφια στην αρχή θα είναι λιγότερα, θα έχουν χρωματιστές πινελιές στα ντουλάπια τους και το γραφείο θα είναι ενσωματωμένο. Έτσι μπορείτε μεγαλώνοντας να προσθέσετε επιπλέον ράφια, να αφαιρέσετε τα  χρωματιστά ντουλάπια και να αλλάξετε το στυλ στο δωμάτιο. 

19 IDOL

6. Διακόσμηση παιδικού δωματίου 

Πριν καταλήξετε στα χρωματιστά έπιπλα, τα οποία πολλοί γονείς επιλέγουν, σας λέμε ότι ακόμα κι αυτό μπορείτε να το κάνετε, προσθέτοντας στοιχεία όπου θα αλλάξουν στην εφηβική ηλικία του παιδιού. Σας αναφέραμε ήδη για τα έξυπνα έπιπλα ράφια, ντουλάπια με πορτάκια τα οποία αυτά αλλάζουν πολύ εύκολα. 

Τα χρώματα στα κλινοσκεπάσματα, στις κουρτίνες, δωμάτιο CLEVERακόμη και στους τοίχους του παιδικού δωματίου μπορούν να διαμορφώσουν όλη τη διακόσμηση του χώρου.  

Στοιχεία όπως χρωματιστά ράφια τοίχου, σκαμπό, μαξιλάρια, επίσης μπορούν να διαμορφώσουν τη τελική εικόνα του παιδικού δωματίου. 

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου διαφέρει ανάλογα με το φύλο του παιδιού αλλά και με την ηλικία του και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις που έχει. 
bigstock-Group-of-kids-playing-with-con-12140777
 
Με τις παραπάνω συμβουλές από τους ειδικούς της εταιρίας APLOPOLIS απαντήσαμε σε κάθε σας ερώτημα. 
 
Για κάθε άλλη πληροφορία καλέστε στο 2610 315478 ή επισκεφθείτε τη σελίδα www.aplopolis.gr 
 
Ακολουθούν κι άλλες φωτογραφίες – ιδέες, για παιδικό δωμάτιο από την έκθεση του APLOPOLIS
 
κουκέτα YELLOW