Κοινωνία Περίεργα

Το σημείωμα που έγινε viral από μια μαμά στον έφηβο γιο της

note

«Όταν με αγνοούν ξανά και ξανά, τότε θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες», έγραψε μια μαμά, που είχε φτάσει στα όρια της, σε ένα σημείωμα που άφησε στον 13χρονο γιο της.

Η Estella Havisham (όνομα που υιοθετήθηκε από την γυναίκα για να προστατεύσει τον εαυτό της, αφού είναι θύμα οικογενειακής βίας) σκέφτηκε έναν πολύ καλό και αποτελεσματικό τρόπο για να συνετίσει τον έφηβο γιο της.

Η ίδια υποστηρίζει ότι το παιδί της δεν ήταν συνεπές στις σχολικές εργασίες, έλεγε ψέματα, διατεινόταν πως η μητέρα του δεν ήταν το αφεντικό του και ισχυριζόταν ότι μπορεί να ζήσει μόνος, μιας και κερδίζει χρήματα από τα video που αναρτά στο Youtube.

Μη θέλοντας να ανεχτεί αυτή τη συμπεριφορά, λοιπόν, η μητέρα έγραψε ένα σημείωμα με ορισμένους κανόνες στο γιο της, ο οποίος ήθελε να συμπεριφέρεται ως ενήλικας.

Το σημείωμα έγραφε:

«Από τη στιγμή που ξέχασες ότι είσαι μόνο 13 ετών και εγώ είμαι ο γονιός σου και ότι δεν θες να σε ελέγχω, υποθέτω ότι πρέπει να πάρεις ένα μάθημα ανεξαρτησίας. Αφού μου «πέταξες στη μούρη» ότι βγάζεις τα δικά σου χρήματα τώρα, θα σου είναι πιο εύκολο να μου αγοράσεις πίσω ότι έχω αγοράσει εγώ για εσένα στο παρελθόν. Επίσης αν θες να έχεις φως στο δωμάτιό σου και πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να πληρώσεις το μερίδιο που σου αναλογεί.

Ενοίκιο: 430 δολάρια
Ηλεκτρικό: 116 δολάρια
Ιντερνετ: 21 δολάρια
Φαγητό: 150 δολάρια

Επίσης, θα χρειαστεί να βγάζεις τα σκουπίδια κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όπως επίσης και να βάζεις σκούπα εκείνη την ημέρα. Θα πρέπει να διατηρείς το μπάνιο καθαρό όλη την εβδομάδα, να ετοιμάζεις το φαγητό σου μόνος σου και να καθαρίζεις.

Αν δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, θα σου χρεώνω 30 δολάρια επιπλέον για να τα κάνω εγώ. Αν ωστόσο αποφασίσεις να γίνεις ξανά το παιδί μου και όχι ο συγκάτοικός μου, θα επανεξετάσω τους παραπάνω όρους!».

Όπως αντιλαμβάνεστε η Estella ζήτησε από τον γιο της περίπου 700 δολάρια. Δεν ξέρουμε πώς κατέληξε η μεταξύ τους «κόντρα», αλλά εμείς βρήκαμε την αντιμετώπισή της ευφυέστατη!

Το σημείωμα έγινε γνωστό πριν αρκετό καιρό, αλλά ακόμα και σήμερα συνεχίζει να διαβάζεται και να κερδίζει likes και shares. Γιατί άραγε;