Κοινωνία

Τουρκία: Αστυνομία συλλαμβάνει παιδί καμικάζι αυτοκτονίας – Δείτε το video

Iraqi security forces remove a suicide vest from a boy in Kirkuk
Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλησε το γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών, οι δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ του Ιράκ συνέλαβαν ένα νεαρό αγόρι λίγα μόνο λεπτά προτού ανατιναχθεί και μάλιστα, κατέγραψαν σε βίντεο την προσπάθεια να αφαιρέσουν από πάνω του τη ζώνη με τα εκρηκτικά!
 
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι ιρακινές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 12χρονο έπειτα από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης σιιτών στο Κιρκούκ κατά την διάρκεια της οποίας τρία άτομα τραυματίστηκαν.
 
Αστυνομικές πηγές της πόλης -που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους- ανέφεραν στο Κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο NRT ότι το παιδί επιχείρησε να ανατιναχθεί το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο ενός επιθεωρητή των ιρακινών δυνάμεων το οποίο βρισκόταν στην περιοχή του Κιρκούκ όπου και συνελήφθη.
 
Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να πιάσουν τον 12χρονο προτού ανατιναχθεί και να αφαιρέσουν με προσοχή από το κορμί του τη ζώνη με τα εκρηκτικά, όπως μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο.
 
Δείτε το video