Κοινωνία

Βαπτίστηκε 12χρονη μαθήτρια στον Βόλο – Οι φωτογραφίες της κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

591e97f1cbc2c

Η βάπτιση νεαρής μαθήτριας τελέστηκε προχθές το πρωί κατά τη διάρκεια υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, το βάπτισμα έλαβε η νεαρή Κωνσταντίνα Γκουότσκα, αλβανικής καταγωγής, η οποία έγινε ορθόδοξη χριστιανή και πολιτογραφήθηκε μέλος της τοπικής εκκλησίας με ανάδοχο την κ. Χρυσούλα Καρνιαβούρα.

Η νεοφώτιστη, ηλικίας 12,5 ετών, μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου, δέχτηκε με συγκίνηση το βάπτισμα και τις ευχές των καθηγητών, των συμμαθητών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όνειρο της νεοφώτιστης είναι να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ως αεροσυνοδός στο μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμαθητές της, για την παρουσία τους στη βάπτιση.

a11_461_355

Η υποδειγματική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Σολέα, με μέτωπο προς τους μαθητές, παρουσία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, ενώ παράλληλα ο θεολόγος – καθηγητής Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, επεξηγούσε αναλυτικά τα λειτουργικά δρώμενα. Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Σήμερα λειτουργήσαμε μαζί, γιατί ο επίσκοπος και ο ιερεύς δεν μπορούν αν λειτουργήσουν μόνοι τους. Χρειάζεται κάποιος να πει το ΑΜΗΝ. Σήμερα τελέσαμε τρία Μυστήρια. Τη Βάπτιση της Κωνσταντίνας, η οποία επέλεξε με πλήρη επίγνωση να ενταχθεί στην Εκκλησία του Χριστού, το Χρίσμα, με το οποίο η νεοφώτιστη έγινε φορέας του Αγίου Πνεύματος και τέλος, τη Θεία Ευχαριστία. Αυτή είναι η αρχαία παράδοση της Εκκλησίας μας, η Βάπτιση, ο Γάμος και τα άλλα Μυστήρια να τελούνται μέσα στη Θεία Λειτουργία».
 
Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στη συνέχεια τη σημασία του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, «που είναι καρπός της αγάπης και της θυσίας του Χριστού, για τη σωτηρία των ανθρώπων. Όταν κανείς κοινωνεί το Αναστημένο Σώμα και Αίμα του Χριστού είναι κι αυτός αναστημένος και παραδείσιος άνθρωπος, και μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής. Αυτό είναι το δώρο της Εκκλησίας σε όλους μας…», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.