Εκπαίδευση Ρεπορτάζ

Βίντεο: Αναρχικό σχολείο που άφησε ιστορία!

anarxiko-1-sxoleio

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Όλα ξεκινούν γύρω στο 1960, όπου οι μεν ανατρεπτικές, αμφιλεγόμενες δε, ιδέες ενός διευθυντή σχολείου, δημιουργούν ένα αναρχικό πλαίσιο λειτουργίας για τους μαθητές, όπου ο καθένας έκανε ότι ήθελε κι έτσι καταγράφηκε το πρώτο αναρχικό σχολείο όλων των εποχών. 

anarxiko-3-sxoleio

Το  Burgess Hill μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, μέσα από το υλικό που σώθηκε και διατηρήθηκε χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που πίστεψαν και εμπνεύστηκαν από αυτό το project.

Σε εποχές που οι καθηγητές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν βία, οι μαθητές φορούσαν στολές και οι εντολές του καθηγητή, ήταν πιο ισχυρές και από τις εντολές του Μωυσή, σε αυτό το σχολείο, οι μαθητές φορούσαν τζιν, δερμάτινα, οδηγούσαν μηχανές, και κάπνιζαν μέσα στις αίθουσες.

anarxiko-2-sxoleio

Οταν ρωτήθηκαν οι μαθητές για το πως τους φαίνεται το σχολείο, εκείνοι απάντησαν πως δεν διαφέρουμε από τα άλλα σχολεία, απλά εμείς θέλουμε να ερχόμαστε στο σχολείο και είμαστε ευτυχισμένοι…