Ρεπορτάζ

Βίντεο: Δραματικές εικόνες από τη διάσωση παιδιών και ατόμων που έχουν υποστεί εγκαύματα

diasosi-paidion-atomon-me -egkaymata-mati-pyrkagia-juniorsclub

Σε ένα από τα βίντεο του πολίτη Νίκου Βερυκοκίδη, διακρίνεται ο πρώτος διασώστης που φτάνει στην περιοχή και παραλαμβάνει κατά προτεραιότητα τα παιδιά και τους τραυματίες, ενώ ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την ατμόσφαιρα και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια συντονισμού της επιχείρησης. 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών προσπαθούν να αναπνεύσουν, χρησιμοποιώντας τις μπλούζες τους για να καλύψουν τα πρόσωπά τους, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα και άλλοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.  

Ομάδα πυροσβεστών καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει ζωές και δίνει προτεραιότητα στα πιο μικρά και αδύναμα παιδιά για να απομακρυνθούν πρώτα από την επικίνδυνη περιοχή στο Μάτι Αττικής. Από τις 18:30 το απόγευμα έως τις 3 τα ξημερώματα, οι πυρόπληκτοι παρέμεναν στα βράχια, την ώρα που καίγονταν τα πάντα γύρω τους.

Τις συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο Νίκος Βερυκοκίδης, κάνοντας «ρεπορτάζ στην κόλαση», όπως λέει ο ίδιος στα πλάνα του.