Κοινωνία

Βουδαπέστη: Έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό γεννήθηκαν η Ελπίδα και η Στέγη

ImageHandler

Το ασθενοφόρο αρνήθηκε να παραλάβει και να μεταφέρει στο νοσοκομείο τη μία γυναίκα, παρ’ ότι κλήθηκε από εθελοντές που βρίσκονταν στον σταθμό

Τί πιο ισχυρό μήνυμα ελπίδας, από τη γέννηση ενός παιδιού; Στη Βουδαπέστη, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν διέξοδο προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, το μήνυμα ήταν διπλό. Μέσα στο δράμα των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, δύο γυναίκες έφεραν στον κόσμο από ένα κοριτσάκι. Τα ονόμασαν Ελπίδα (Hope) και Στέγη (Shelter).

hope11Η μόλις ολίγων ημερών Sadan ή Shelter

hope3

Ακόμη και μέσα στην τραγωδία, υπάρχει πάντα ένα φως. Μέσα στην τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες έξω από το σταθμό στη Βουδαπέστη, γεννήθηκε η ελπίδα. Αρχικά, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να μπουν στο τραίνο για τη Γερμανία για ένα καλύτερο αύριο, γεννήθηκε η Sadan ή Shelter, που σημαίνει στέγη.

hope2

Λίγη ώρα αργότερα, ένα άλλο ζευγάρι προσφύγων έφερε στον κόσμο τη Hope, ή Shems, όπως είναι η ελπίδα στη γλώσσα τους. Εθελοντές που βρίσκονταν στο σημείο θέλησαν να καλέσουν ασθενοφόρο, προκειμένου να γεννηθεί με ασφάλεια το κοριτσάκι. Όμως το ασθενοφόρο, σύμφωνα με ομολογίες, αρνήθηκε να παραλάβει την έγκυο και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο!

Ένας από τους εθελοντές περιέγραψε όσα έζησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν μία υπέροχη στιγμή. Όμως κόντεψε να μου σπάσει η καρδιά, διότι συνέβη σε ένα φρικιαστικό μέρος».

hope4

πηγή: protothema