Εκπαίδευση

Βρετανία: Σχολείο απαγόρευσε στους μαθητές να σηκώνουν το χέρι για να πουν μάθημα

bretania-sxoleio-juniorsclub

Τέλος σε μια συνήθεια ίσως εκατοντάδων χρόνων, όσον αφορά τη διδασκαλία μέσα στην τάξη, έρχεται να βάλει ένα σχολείο στη Βρτανία, το οποίο απαγορεύει στους μαθητές του να σηκώνουν το χέρι όταν θέλουν να πουν μάθημα!

Την απόφαση έλαβε ο ο ίδιος ο διευθυντής της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Samworth στο Νοτινχαμσάιρ, ο οποίος ειδοποίησε όλους τους γονείς των μαθητών πως καταργείται η «πανάρχαια πρακτική» του να σηκώνουν οι μαθητές το χέρι τους, διότι, όπως θεωρεί, δεν αποτελεί «πρόκληση και δεν υποστηρίξει την εκμάθηση όλων».

Η απόφαση αυτή έχει επικριθεί από μερικούς, γονείς αλλά και από την Εθνική Ένωση Δασκάλων (NUT), οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτό αποτελεί «έλλειψη σεβασμού» προς το προσωπικό του σχολείου.

Στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει: «Έχουμε πάρει την απόφαση στην ακαδημία να σας απαλλάξουμε από την πανάρχαια πρακτική να σηκώνετε τα χέρια επάνω για να απαντήσετε σε μια ερώτηση».

«Θεωρούμε ότι η διδασκαλία αμφισβητείται και δεν υποστηρίζει την εκμάθηση όλων. Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες τεχνικές για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής εξελίσσεται στην τάξη μέσα από τις ερωτήσεις μας και ότι κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει και να συμμετέχει». 

Από την πλευρά της όμως η Jane Crich, της Εθνικής Ένωσης Δασκάλων δήλωσε: «Κάθε επαγγελματίας δάσκαλος πρέπει να είναι αξιόπιστος για να διδάξει ένα συγκεκριμένο θέμα με ένα συγκεκριμένο στυλ ανάλογα με το μάθημα που διδάσκουν.

Δεν ξέρω αν υπήρχε μια συζήτηση πριν ληφθεί η απόφαση, αλλά αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους δασκάλους του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν αναφερθεί σε νέες εκπαιδευτικές τεχνικές, αλλά η απαγόρευση της τεχνικής αυτής από την τάξη είναι παράξενη».