Εκπαίδευση

Υφυπουργός Παιδείας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των μαθημάτων

zaxaraki4

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι δεν αυτενεργούμε», είπε η Σ. Ζαχαράκη, επικαλούμενη τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την επανεκκίνηση των σχολείων.

Οδηγίες στα σχολεία

Στο πλαίσιο αυτό, «έφτασε η στιγμή για την μερική επιστροφή των παιδιών», αφού τα μέτρα φάνηκε ότι απέδωσαν επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι έχουν αποσταλεί από χθες αναλυτικές οδηγίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την νέα διαρρύθμιση των τάξεων, το «επισταμένο και σχολαστικό καθάρισμα», ειδικές προδιαγραφές για τα κυλικεία και τα εργαστήρια πληροφορικής, όπως και τους χώρους διαλείμματος των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

«Τα μέτρα έχουν ληφθεί. Πάμε στην εφαρμογή τους», είπε η Σ. Ζαχαράκη.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθημερινά «θα είναι αφιερωμένο στην επανάληψη κανόνων υγιεινής σε ψηφιακή μορφή» και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. «Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό το να επιστρέψουν τα παιδιά και όταν επιστρέψουν αν τους δοθεί ισότητα ευκαιριών», εξήγησε.

Επίσης, ανέφερε ότι «θα βρεθεί ο καλύτερος τρόπος» επαναφοράς στη σχολική διαδικασία, μετά και τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ.

«Προφανώς θα γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος», για αυτό και «αναζητούμε τις καλύτερες μεθόδους» ανέφερε σχετικά η υφυπουργός Παιδείας. Η ίδια χαρακτήρισε ως «αποφασιστικής σημασίας» την τρέχουσα εβδομάδα για την εξέλιξη των σχολικών μαθημάτων, αφήνοντας την ίδια ώρα όλα τα σενάρια ανοιχτά, αναφορικά με το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των παραδόσεων, μετά και τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για τις αλλαγές στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, είπε ότι το καινούριο νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση και σε κάθε περίπτωση «θα λάβουμε υπόψη όλα τα σχόλια και θα απαντηθούν κατά τη συζήτηση στη Βουλή».

Αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες γονέων για την αποσύνδεση του δημοτικού στο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Γυμνάσιο, είπε ότι το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και όλα συζητώνται για να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος.