Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Υπουργείο Παιδείας: Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν στα σχολεία μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου

fot_137

Οι «μηχανές άναψαν» στο υπουργείο Παιδείας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και η υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως απέστειλε έγγραφο σε όλες τις διευθύνσεις με όσα πρέπει να γίνουν, ώστε τα πάντα να είναι στην… εντέλεια, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου που θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την υπουργό τα βιβλία έχουν φτάσει στα σχολεία από τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε τώρα επείγει να στελεχωθούν άμεσα τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό (αναπληρωτές), ώστε η έναρξη της χρονιάς να μη βρει τις σχολικές μονάδες χωρίς δασκάλους και καθηγητές.

Κατά τα άλλα, η υπουργός ζήτησε από τις αρμόδιες διευθύνσεις τα εξής:

  1. Nα γίνει μια πρώτη σαφής και ρεαλιστική καταγραφή των αναμενομένων τμημάτων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Ε.Π.Α.Λ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε συσχέτιση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα.
  2. Να γίνει πλήρης αποτύπωση των Τμημάτων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  3. Να οριστικοποιηθούν τα στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool σχετικά με τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοίτησαν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης», για την καταρχήν με πληρότητα και ακρίβεια επικαιροποίηση των στοιχείων για το σχολικό έτος 2018-2019, καθώς και την έναρξη καταχώρισης στοιχείων για το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 μέχρι την Παρασκευή 06/09/2019.
  4. Να γίνει αποτύπωση της εικόνας εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, όπου αυτή είναι υποχρεωτική και ενημέρωση για τυχόν δυσχέρειες.
  5. Να γίνει έλεγχος των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων μέχρι 03/09/2019.
  6. Να γίνει επιβεβαίωση επάρκειας εξοπλισμού σε νεοανεγερθέντα σχολικά κτήρια, μέχρι 02/09/2019.
  7. Να επιβεβαιωθεί η παραλαβή όλων των διδακτικών βιβλίων.
  8. Να διερευνηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, η ολοκλήρωση των ενεργειών για την έγκαιρη έναρξη των μεταφορών των μαθητών όλων των τύπων σχολικών μονάδων μέχρι 02/09/2019.