Εκπαίδευση

Υπουργός παιδείας: Ομόφωνη η εισήγηση για άνοιγμα των δημοτικών – Τι θα γίνει με τα ολοήμερα σχολεία

kerameos_niki_0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

«Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από το σχολείο για να μάθουν τα παιδιά αυτά πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται, πώς θα πρέπει να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους φίλους τους στην νέα αυτή πραγματικότητα».

Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ερωτηθείσα για το εάν οι μαθητές θα είναι πειθαρχημένοι στα σχολεία, τα οποία ανοίγουν. «Τα παιδιά οφείλουν να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο», συμπλήρωσε. 

Ανοίγουν τα Δημοτικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί σταθμοί – Πώς θα λειτουργήσουν ;

Ομόφωνη η εισήγηση για άνοιγμα των δημοτικών  

Ομόφωνη ήταν η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, δήλωσε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι οι ειδικοί έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ενώ υποστήριξε ότι στο σχολείο, τα παιδιά θα μάθουν να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής.

Κληθείσα να σχολιάσει τους φόβους που έχουν εκφράσει γονείς, η κ. Κεραμέως είπε ότι ανάλογοι φόβοι υπήρχαν και στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα.

Όπως σημείωσε, οι μαθητές των δημοτικών λείπουν τρεις μήνες από τις σχολικές αίθουσες κι αν φτάναμε στον Σεπτέμβρη ο χρόνος θα ήταν έξι μήνες, κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες στα παιδιά και μάλιστα πολλούς τομείς, πέραν  του εκπαιδευτικού.

Τι θα γίνει με τα ολοήμερα σχολεία

Όσον αφορά στα ολοήμερα σχολεία, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες 2020, η υπουργός Παιδείας είπε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις βασικότερες πτυχές του νέου Νομοσχεδίου για την Παιδεία, τονίζοντας πως προηγήθηκε ηλεκτρονική διαβούλευση, αλλά και θεσμικός διάλογος με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε σχετικά:

Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με μαθητές

 Ήρθε η ώρα για την Α΄τάξη Δημοτικού! Είναι έτοιμο το παίδι σας ; Τι πρέπει να κάνετε;