Κοινωνία

Ζάκυνθος: Πατέρας βίαζε την ανήλικη κόρη του

newego_large_t_1101_54971967_type13145

Την διερεύνηση μιας ακόμα σοβαρής και πρωτόγνωρης για τα τοπικά δεδομένα υπόθεσης κλήθηκε να διαλευκάνει πριν από μερικές ημέρες η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου.

Πρόκειται για καταγγελία που έγινε από ανήλικο κοριτσάκι στο νησί ότι είχε καταστεί θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τον πατέρα του και συγκεκριμένα ότι ο φερόμενος ως δράστης προέβαινε κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η πληροφόρηση για το γεγονός έγινε στις αστυνομικές αρχές μέσω άγνωστου προσώπου στο οποίο προσέφυγε το ανήλικο κορίτσι. Ακολούθως εξετάστηκε από ιατρό και παιδοψυχολόγο όπου και διαπιστώθηκε η αλήθεια των όσων είχε αναφέρει. Αμέσως ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου ανέθεσε την υπόθεση στο Τμήμα Ασφαλείας το οποίο την χειρίστηκε με μεγάλη διακριτικότητα και κυρίως ως προς το να μη στιγματιστεί το παιδί.

Στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στα χέρια του Εισαγγελέα ο οποίος έκδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του. Ο φερόμενος ως δράστης, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ωστόσο, ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, αίτημα που έγινε δεκτό οπότε παρέμεινε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου. Χθες λίγο πριν το μεσημέρι ανέβηκε ξανά τα σκαλοπάτια του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή στο τέλος της οποίας με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκιση του. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι αιμομιξία και βιασμός.