Κοινωνία

Ζωή σε 5 ανθρώπους πρόσφερε το 16χρονο παιδί που “έσβησε” μετά από πτώση από τον 3ο όροφο

DOREA-ORGANON-METAMOSXEYSEIS

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης και μεταφοράς των οργάνων του 16χρονου Βασίλη από το Μεσολόγγι που εξέπνευσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά την πτώση του το περασμένο Σάββατο από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με τους γονείς του στο Μεσολόγγι.

Οι γονείς του παιδιού πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας. Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Τα δώρα ζωής του 16χρονου σε 5 συνανθρώπους μας

Το ήπαρ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι νεφροί και οι κερατοειδείς σε νοσοκομεία των Αθηνών. Τέλος, ενώ υπήρχε πρόβλεψη για λήψη και της καρδιάς του 16χρονου, τελικά κρίθηκε πως το όργανο δεν ήταν κατάλληλο για μεταμόσχευση και έτσι δεν έγινε το σχετικό χειρουργείο.

Η πράξη ζωής των γονιών αυτών, στέλνει το μεγάλο μήνυμα και την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των Ελλήνων για το θέμα της δωρεάς οργάνων. Δυστυχώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη όσον άφορα τη δωρεά οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα ζωής.

 

 Διαβάστε σχετικά
 

16χρονος έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας – Σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγρινίου

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: Το 60% των νεφροπαθών πεθαίνουν περιμένοντας μόσχευμα