Πολιτισμός

Ζωντανή μετάδοση της όπερας «Akinaton» στην Πάτρα

p12_1_orig

AKENATON, το σύγχρονο αριστούργημα του Philip Glass, είναι η φετεινή μεγάλη παραγωγή της ΜΕΤ και μεταδίδεται στις 23.11.2019.

Εισιτήρια για την όπερα στην Πάτρα διατίθενται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα γραφεία της στο Μέγαρο Κόλλα (Πλατεία Γεωργίου, Γ! όροφος τηλ. 6989.434246)

Περισσότερα για την όπερα, στην επισύναψη και στο site της λέσχης www.cinelesxipatras.gr

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας σε συνεργασία με τον Όμιλο Antenna υποστηρίζει για 9η χρονιά την σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, συμμετέχοντας στο δίκτυο προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο οποίο περιλαμβάνονται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

AKENATONPHILIP GLASS

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤ / ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ HD

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.55

Διεύθυνση ορχήστρας: Karen Kamensek                       Διανομή:  Dísella Lárusdóttir (βασίλισσα Τάϊ), J’Nai Bridges                                                                                                          
Σκηνοθεσία: Phelim McDermott                                                         (Νεφερτίτη), Anthony Roth Costanzo (Ακενάτον)
Σκηνικά: Tom Pye                                                                                  Aaron Blake (αρχιερέας του Άμμωνα), Will Liverman
Κοστούμια: Kevin Pollard                                                                    (Χόρενχαμπ), Richard Bernstein (Άϊε), 
Φωτισμοί: Bruno Poet                                                                            Zachary James (Αμενχοτέπ).
Χορογραφίες: Sean Gandini                                                                 Διάρκεια: 3 ώρες και 31 λεπτά

Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια νέα, μεγάλη παραγωγή κάθε Νοέμβριο. Η σύγχρονη όπερα «Ακενατον» αποτελεί το νέο πρωτοποριακό αριστούργημα του Philip Glass.

Ο βραβευμένος Phelim McDermott, γνωστός μεταξύ άλλων από παραγωγές όπως η τεράστια επιτυχία Σατιαγκράχα του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη.  Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

Μια ιδιαίτερη νότα στην παράσταση δίνει η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του Ακενάτον σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.