5 κανόνες για να αποφύγετε ουρολοιμώξεις και μυκητιάσεις το καλοκαίρι

Πέντε είναι οι «χρυσοί κανόνες» για να αποφύγεις αυτό το καλοκαίρι την ουρολοίμωξη ή κάποια μυκητίαση. Η υγρασία και η άμμος είναι εχθροί σου, όμως με αυτά τα πέντε βήματα θα παραμείνεις υγιής και θα απολαύσεις το καλοκαίρι σου.AdTech Ad

1: Άλλαζε τα βρεγμένα ρούχα ASAP

Δεν λέμε να γίνεις υστερική, αλλά απόφυγε να μένεις για ώρες με το βρεγμένο μαγιό – ή να κάθεσαι σε βρεγμένη πετσέτα. Το ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι ιδανικό για την ανάπτυξη του μύκητα candida, αυτού που μας ταλαιπωρεί με μυκητιάσεις στα γεννητικά όργανα. Τα βασικά συμπτώματα μιας μυκητίασης είναι η αίσθηση κνησμού και καψίματος καθώς και τα αυξημένα κολπικά υγρά.

2: Να προτιμάς τα βαμβακερά εσώρουχα

Τα συνθετικά εσώρουχα μπορεί να είναι μερικές φορές πιο σέξι από τα βαμβακερά, τώρα όμως που έχει υψηλές θερμοκρασίες σε κάνουν πιο επιρρεπή σε γυναικολογικά προβλήματα. Τα συνθετικά εσώρουχα και τα στενά παντελόνια από συνθετικά υλικά συγκρατούν την υγρασία σε αντίθεση με τα βαμβακερά που «αναπνέουν». Shape tip: Ακόμη και όταν αγοράζεις εσώρουχα από άλλα υφάσματα φρόντισε να έχουν πάντα βαμβακερή εσωτερική επένδυση.

3: Απόφυγε τις κολπικές πλύσεις και τα αρωματισμένα προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Συμφωνούμε, η ζέστη μπορεί να σε κάνει να νιώθεις λιγότερο «φρέσκια» εκεί κάτω. Αν όμως θέλεις να παραμείνεις υγιής το καλοκαίρι και να μην σε απασχολήσουν γυναικολογικά προβλήματα, μία είναι η λύση: Κάνε συχνά ντους για να νιώθεις καθαρή και απόφυγε αρωματικά προϊόντα και χημικά που μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία του κόλπου.

4: Άλλαζε πιο συχνά σερβιέτα και ταμπόν

Τις μέρες που έχεις περίοδο άλλαζε συχνότερα σερβιέτα ή ταμπόν, ειδικά αν κολυμπάς φορώντας ταμπόν. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το αλλάζεις μόλις βγεις από το νερό.

5: Μην αδιαφορείς για τα πρώτα συμπτώματα

Μια ελαφριά φαγούρα, μια αίσθηση καψίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων καθώς και αυξημένα ή «διαφορετικά» κολπικά υγρά, μπορεί να σημαίνουν πως έχει ξεκινήσει κάποια λοίμωξη. Μην αδιαφορήσεις μέχρι να γίνουν τα συμπτώματα ανυπόφορα! Πήγαινε αμέσως στο γυναικολόγο σου. Και να θυμάσαι πως για να απαλλαγείς για τα καλά από μια μόλυνση θα πρέπει να ακολουθήσεις τη θεραπεία που θα σου υποδείξει για όσο διάστημα σου έχει συστήσει. Όχι να τη διακόψεις μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα!

* Οι συμβουλές είναι από τις γυναικολόγους μαιευτήρες Dr. Yvonne Bohn, Dr. Allison Hill και Dr. Alane Park, συγγραφέων του βιβλίου The Mommy Docs’ Ultimate Guide to Pregnancy and Birth.

Διαβάστε επίσης

Ενυδάτωση το καλοκαίρι – Πόσο νερό πρέπει να πίνετε;

Χαρούλα Μπιλάλη: “Ο κόλπος θέλει κόλπο”

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας

 fylladio_2-juniorsclub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν