Προτεινόμενο Σπίτι

Παιδικό δωμάτιο: 4 λόγοι για να επιλέξετε την κατάλληλη κουκέτα – Φωτογραφίες

κουκέτα PLAZA
1-A-EPIPLA-APLOPOLISΤο παιδικό δωμάτιο καθορίζει πολλές φορές τις επιλογές σας, στις αγορές επίπλων και κυρίως το τρόπο διακόσμησης.
 
Γι’ αυτό το θέμα της αναζήτησης μπορεί να σας αποπροσανατολίσει, εκτός κι αν απευθυνθείτε σε εταιρίες με εξιδεικευμένο προσωπικό, όπου αφιερώνουν χρόνο, μελετώντας τις ανάγκες σας και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. 
 
14 MOTION
 
Δύο ή τρία παιδιά σε ένα δωμάτιο; Μικρό σπίτι, μικρά δωμάτια και αναρωτιέστε πώς θα διαμορφωθεί το δωμάτιο των παιδιών; 
 
10-Α-APLOPOLISΞεκινήστε πρώτα, από τη μελέτη χώρου όπου θα διαμορφωθεί πλέον το παιδικό δωμάτιο. Οι μεγάλες εταιρίες όπως το APLOPOLIS (www.aplopolis.gr), με εμπειρία 30 χρόνων στο χώρο του επίπλου, έχουν αναπτύξει τεράστια τεχνογνωσία, μέγιστη ευελιξία των προϊόντων τους σε σχέση με τις ανάγκες σας, άριστη ποιότητα και προσιτές τιμές. Διαθέτουν ειδικούς διακοσμητές για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σας προσφέρουν τις κατάλληλες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της οικίας σας, σεβόμενοι πάντα το ποσό το οποίο επιθυμείτε να διαθέσετε. 
 αρχείο λήψης
 
  www.aplopolis.gr – Ανθείας 38 & Ακτή Δυμαίων, Πάτρα
  

8-A-APLOPOLIS (2)Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να ξέρετε είναι ότι το παιδικό δωμάτιο, είναι αυτό το οποίο θα κρατήσει στην εφηβική του ζωή και θα παραμείνει και στη νεανική του ηλικία. Συνεπώς, αναφερόμαστε σε μια επένδυση μακροχρόνια η οποία με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να μετατραπεί σε κάθε περίοδο της ζωής του.

Αυτό σημαίνει, έξυπνα, ευέλικτα έπιπλα αρίστης ποιότητας, τα οποία επιδέχονται μικρές αλλαγές καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών όσο αυτά μεγαλώνουν. 

Μιλώντας με τους υπεύθυνους της εταιρίας APLOPOLIS , κύριο Βέργο Γρηγόρη και κυρία Βέργου Πέννυ, σας παρουσιάζουμε 4 βασικούς λόγους για να επιλέξετε την ανάλογη κουκέτα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. 

kids-playing-in-room

1. Μελέτη χώρου  

Ένα βασικό λάθος των γονέων είναι ότι παίρνουν μόνοι τους, τα μέτρα του χώρου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  σοβαρά προβλήματα στη μετέπειτα διαρρύθμιση των επίπλων. Σε υπεύθυνες εταιρίες όπως το APLOPOLIS, αναλαμβάνουν οι σύμβουλοι διακόσμησης να κάνουν τη μελέτη του χώρου σας, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και πόσα παιδιά (δύο ή τρία) θα μένουν σ΄αυτό το δωμάτιο κι’ έπειτα με ένα ειδικό 3d σχεδιαστικό πρόγραμμα, σας παρουσιάζουν μέσω υπολογιστή, τρισδιάστατα τις ιδανικές προτάσεις για το παιδικό δωμάτιο, αλλά και κάθε άλλο χώρο. 

 

δωμάτιο TWINS

2.Πόσα είδη κουκέτας έχουμε;  

Υπάρχουν τρία βασικά είδη κουκέτας τα οποία ανάλογα με το δωμάτιο, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για δύο ή τρία παιδάκια.
 
α)παράλληλη κουκέτα με ενσωματωμένοIMG_20170603_104434 διώροφο κρεβάτι (πάνω-κάτω) 
 
-Σ’ αυτή την περίπτωση εξασφαλίζουμε αρκετό χώρο για να τοποθετηθούν κι άλλα έπιπλα (γραφείο-βιβλιοθήκη), αλλά και για τα παιχνίδια τους. 
 
-Υπάρχει η δυνατότητα το κάτω κρεβάτι να έχει και συρταρωτό τρίτο κρεβάτι μαζί. 
 
11 PARTY
β) κουκέτα με κάτω κρεβάτι ξεχωριστό για να μπορεί να συνδυαστεί και το γραφείο ή κάποιο άλλο έπιπλο 
5-A- APLOPOLIS
- Αυτή η υπερυψωμένη κουκέτα στο κάτω μέρος μπορεί να έχει μία επιπλοσύνθεση με γραφείο και να συνδυάζει και δεύτερο κρεβάτι.
 
-Προτιμάται πολύ αυτό το είδος ακόμη και στην περίπτωση μεγάλου δωματίου, διότι έτσι εξοικονομείται αρκετός χώρος για το παιχνίδι των παιδιών! 
 
-Το κάτω κρεβάτι είναι ανεξάρτητο, οπότε μπορεί να τοποθετηθεί και μόνο του σε άλλο σημείο του δωματίου ή σε άλλο δωμάτιο. 
26 TOP
 
γ) Χαμηλή κουκέτα με συρόμενο κρεβάτι από κάτω. 
 
-Την επιλέγουμε κυρίως όταν έχουμε παιδάκια μικρά και ζωηρά, τα οποία θέλουμε να ελέγχουμε. 
 
-Προστίθεται κι εδώ τρίτο κρεβάτι – συρταρωτό με μηχανισμό.
20 CHAMPION
 
3. Κανόνες ασφαλείας για κουκέτες 
-Σωστή επιλογή όσον αφορά στην ποιότητα. Ανεξάρτητα από το είδος κουκέτας που θα επιλέξουμε, δίνουμε έμφαση στη στήριξη, η οποία πρέπει να είναι σωστή, κατά προτίμηση με σταθερούς μεταλλικούς συνδέσμους, με κάθετα στοιχεία στο πίσω μέρος για να δένουν καλά, με ενιαίο πάτο στο πάνω κρεβάτι που να βιδώνει και να γίνεται ακόμη πιο ασφαλής6-A-APLOPOLIS όλη κατασκευή.
  
-Η κουκέτα θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα αντέχει το βάρος του παιδιού όταν αυτό μεγαλώσει και είναι 80-90 κιλά και δεν θα έχετε στο μυαλό σας, το παιδί σας στην ηλικία που είναι τώρα και ζυγίζει 15-20 κιλά. Οπότε θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, γενικότερα την ποιότητα κατασκευής και να δούμε την αντοχή που έχει το έπιπλο-κουκέτα που θα επιλέξουμε.
 
toddler_art_site_113_w640
 -Πολλοί γονείς έχουν το φόβο ότι το παιδάκι τους μπορεί να πέσει, γι αυτό θα επιλέξουμε κουκέτα με προστατευτικό κάγκελο, είτε σε ξύλο, είτε σε μέταλλο, το οποίο προσφέρει ασφάλεια στο παιδί όταν κοιμάται το βράδυ.
 
-Αν το παιδάκι είναι ζωηρό μπορούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας να αφαιρούμε τη σκάλα ώστε να μην ανεβαίνει επάνω.
 
- Σίγουρα παίζει ρόλο και το παιδάκι μας, το οποίο εμείς το ξέρουμε και το βλέπουμε καθημερινά πως συμπεριφέρεται στον ύπνο του. Το να καβαλήσει το προστατευτικό και να πέσει από κάτω την ώρα που κοιμάται είναι αδύνατον.
Εκτός κι αν έχουμε ένα παιδί που υπνοβατεί έντονα, αυτό θα μας αποτρέψει από την επιλογή να κοιμάται στο επάνω κρεβάτι. 
 
-Οι γονείς πρέπει γνωρίζουν ότι το παιδί συμπεριφέρεται διαφορετικά μέσα στην κούνια όσο είναι μωρό κι αλλιώς όταν είναι 2,5-3 ετών και άνω.  
18 SPLIT
4.Πλεονεκτήματα κουκέτας 
- Όταν το παιδάκι είναι πιο μικρό μπορούμε να επιλέξουμε και πάλι κουκέτα (π.χ. χαμηλή) στην οποία μπορούμε να βάλουμε μία πάρα πολύ ωραία κουρτίνα από κάτω, τοποθετώντας ράγα και δημιουργήσουμε έτσι,  έναν χώρο παιχνιδιού όπως πχ ένα σπιτάκι. Όταν το παιδάκι μεγαλώσει το αφαιρούμε και προσθέτουμε το γραφείο ή άλλο κρεβάτι από κάτω.
IMG_20170706_190330
 -Ακόμη κι αν έχετε δύο υπνοδωμάτια για τα παιδιά, προτείνουμε να επιλέξετε την κουκέτα με ξεχωριστό το άνω μέρος από το κάτω και όταν τα παιδιά μεγαλώσουν (στην εφηβεία) και θα θέλουν το καθένα το δικό του χώρο, να τις διασπάσετε. Το κρεβάτι το οποίο θα μείνει με το κενό από κάτω μπορεί να διαμορφωθεί, ως αποθηκευτικός χώρος, ως ντουλάπα ρούχων, ως βιβλιοθήκη ή ως γραφείο. 
 
-Αν τα παιδιά είναι έχουν μικρή ηλικιακή διαφορά μεταξύ τους, προτείνουμε την κουκέτα για να νιώθουν κοντά το ένα με το άλλο. 
 
4-A-APLOPOLIS
 
Με τις παραπάνω συμβουλές από τους ειδικούς της εταιρίας APLOPOLIS απαντήσαμε σε κάθε σας ερώτημα. 
 
Για κάθε άλλη πληροφορία καλέστε στο 2610 315478 ή επισκεφθείτε τη σελίδα www.aplopolis.gr 
 
Ακολουθούν κι άλλες φωτογραφίες – ιδέες, για παιδικό δωμάτιο από την έκθεση του APLOPOLIS
2-A APLOPOLIS