Αυτοκίνητο

Ζαλάδα κατά τη διάρκεια ταξιδιού – Τι πρέπει να κάνετε;

travel-760x529

Αν και το δικό σας παιδί ζαλίζεται και κάνει εμετούς σε πολλά από τα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω απλές συμβουλές για να βάλετε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Το πρώτο και κυριότερο είναι πριν το ταξίδι να έχει φάει ελαφρά ή καθόλου. Ακόμα και νορμάλ να είναι ο δρόμος, το πλέον πιθανό είναι να νιώσει δυσφορία!

Μην επιτρέπετε στο παιδί να διαβάζει, να παίζει με το tablet ή το κινητό σας. Ακόμα και λίγο να ασχοληθεί με αυτά, είναι δεδομένο ότι θα ζαλιστεί.

Προτείνετε στο παιδί να κοιτάζει έξω από το παρμπρίζ και όχι από τα παράθυρα των πίσω καθισμάτων. Είναι τόσο γρήγορη η εναλλαγή των εικόνων που άνετα μπορεί να ζαλιστεί.

Αν είναι σε ηλικία που δεν κάθεται σε παιδικό καθισματάκι, βεβαιωθείτε ότι είναι στο μέσο του πίσω καθίσματος του αυτοκινήτου, ένα σημείο με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις. Βρείτε τρόπους να ξεχαστεί από τη διαδρομή, όπως για παράδειγμα να συζητήσει μαζί σας, να σας πει το αγαπημένο του τραγούδι κτλ. Φροντίστε να αερίζετε το αμάξι ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα αρώματα και τις υπόλοιπες μυρωδιές στο εσωτερικό του αμαξιού. 

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να έχετε όταν ταξιδεύετε με παιδί στο αυτοκίνητο;

Παιδί και τροχαία ατυχήματα: Μετατραυματικό στρες! Τι πρέπει να κάνετε ;

Χάνουν το δίπλωμα οι οδηγοί που καπνίζουν ενώ επιβαίνουν παιδιά

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα – Δείτε εικόνες