Οι ιδέες σας Παιχνίδια Προτεινόμενο

Ένα ευχάριστο παιχνίδι για να αγαπήσουν τα παιδιά τους αριθμούς και τα μαθηματικά !!! (φωτογραφίες για να το φτιάξετε)

dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-11-juniorsclub

Μια υπέροχη ιδέα από τη νηπιαγωγό του juniorsclub.gr! Το παιχνίδι με τα μήλα, είναι μια υπέροχη διαδικασία για να κάνετε τα παιδάκια σας από πολύ νωρίς, να αγαπήσουν τους αριθμούς!!! 

 ninaαπό την Κατερίνα Βασιλοπούλου, νηπιαγωγό – master ειδικής αγωγής 

Φτιάξτε εύκολα ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι για τα μικρά παιδάκια σας, ώστε να μάθουν τους αριθμούς και απλές πράξεις μαθηματικών διασκεδάζοντας.

διαβάστε επίσης: Τα ηρωϊκά κουταβάκια – Paw patrol στο Καρναβάλι των μικρών! Δηλώστε συμμετοχή!

Πάρτε χαρτόνι, τσόχα (σε κόκκινο, πράσινινο, αν θέλετε και καφέ χρώμα), κόλλα, ψαλίδι, κρατς ή βέλκρο, κλωστή, βελόνα και ακολουθήστε τα επόμενα βήματα!!! Σε λίγα λεπτά θα έχετε δημιουργήσει το ωραιότερο παιχνίδι για τα παιδιά σας!!! Μια όμορφη ιδέα, την οποία μπορείτε να κάνετε δώρο και σε άλλα παιδιά!!! 

διαβάστε επίσης: 11 καλύτερες ιδέες για παιδικά party! Ανάμεσα τους survivor, κρυμμένος θησαυρός, αγαπημένοι ήρωες και θεατρικές παραστάσεις!

1) dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-1-juniorsclub

Αρχικά σχεδιάζουμε σε ένα χαρτόνι το δέντρο και έπειτα κολλάμε πάνω ύφασμα τσόχας σε πράσινο χρώμα ( στον κορμό βάζουμε καφέ ύφασμα ή πράσινο σκούρο όπως στη φωτογραφίες 1 και 2).
 
2) 
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-3-juniorsclub
 
3) Στη συνέχεια, ράβουμε 10 βέλκρο στο επάνω μέρος του δέντρου και 1 στον κορμό (φωτό 3).
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-2-juniorsclub
 
Σε χαρτόνι σχεδιάζουμε 10 μήλα και αφού τα κόψουμε, ραβουμε από τη μια πλευρά  βέλκρο και από την άλλη κολλάμε κόκκινο ύφασμα τσόχας. (φωτογραφίες 4-5-6)
4)
 
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-5-juniorsclub
5)
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-7-juniorsclub
6)
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-6-juniorsclub
Κόβουμε 10 κομμάτια χαρτόνι σε σχήμα οβάλ και αφού απο τη μια πλευρά ράψουμε βέλκρο, από την άλλη κολλάμε κίτρινο ύφασμα τσόχας. (φωτογραφία 7)
7)dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-8-juniorsclub
 
Επάνω στην κίτρινη τσόχα, κολλάμε αριθμούς που έχουμε σχεδιάσει από το 1 έως το 10 με κόκκινο ύφασμα τσοχας (αν θέλουμε μπορούμε να γράψουμε τους αριθμούς με μαρκαδόρο πάνω στο κίτρινο ύφασμα). (φωτογραφία 8) 
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-9-juniorsclub
 Το δέντρο είναι έτοιμο και το παιχνίδι ξεκινά!!! Προσθέσεις – αφαιρέσεις και όχι μόνο! Ένα παιχνίδι μαθηματικών με στόχο να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τους αριθμούς και τα μαθηματικά!!! (φωτογραφίες 9 και 10)
9) dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-10-juniorsclub
 
 10)
dentro-mila-arithoi-paixnidi-gia- paidia-11-juniorsclub